«Πρόδωσε» το κόκκινο σακίδιό του (αυτό με το κόκκινο πιθηκάκι) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και προτίμησε μια… τροχήλατη μαύρη βαλίτσα ταξιδεύοντας με την Aegean στην οικονομική θέση (πιστός στo αριστερό του προφίλ) προς τις Βρυξέλλες.

;Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», σε όλη τη διάρκεια της πτήσης ο υπουργός των Οικονομικών ξεκουραζόταν ή κοιμόταν, αποφεύγοντας ακόμη και να γευματίσει με το ελαφρύ γεύμα που προσφέρει η Aegean. Εδειχνε κουρασμένος. Ούτε καν τα χαρτιά του είχε όρεξη να μελετήσει.

Κάθισε δίπλα στον διάδρομο με δύο κοπέλες δίπλα του. Μάλιστα, όταν αντιλήφθηκε ότι τα κορίτσια δίπλα του ταξίδευαν με φίλους τους σε άλλες θέσεις της ίδιας πτήσης, προσφέρθηκε να μετακινηθεί ρωτώντας: «Μήπως θέλετε να αλλάξουμε θέσεις για να καθίσετε με την παρέα σας;», αλλά τα κορίτσια αρνήθηκαν την ευγενική προσφορά του κ. Τσακαλώτου για να μην τον υποβάλουν στην ταλαιπωρία της μεταπήδησης σε άλλη θέση. Να σημειώσω ότι στην ίδια πτήση ταξίδευε και η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, η οποία ήταν, όπως μου είπαν, σε θέση business class.