Η χαρούμενη ατμόσφαιρα και ο περιζήτητος Ευκλείδης
Ευχάριστο κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε για τη συνταγματική αναθεώρηση
Ευχάριστο κλίμα επικράτησε χθες κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως ήταν το ουδέτερο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης που επέτρεψε στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να… χαλαρώσουν λίγο από τα αλλεπάλληλα πολιτικά πλήγματα με τα οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι ειδικά το τελευταίο διάστημα (βλ. Πάνος Καμμένος)…
Ο Βηματοδότης περιγράφει την ευχάριστη ατμόσφαιρα και τα όσα διαμείφθηκαν πριν από τη συνεδρίαση:
«Πάντοτε υπήρχε καθυστέρηση στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αλλά αυτή τη φορά οι Συριζαίοι το παράκαναν. Περισσότερο από μία ώρα καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα να βρουν την ευκαιρία ο μεν κ. Μπαλτάς να απολαύσει τον καφέ του στο καφενείο της Βουλής, η δε Ολγα Γεροβασίλη να πει δυο κουβέντες στο εντευκτήριο βουλευτών με την κυρία Παπανάτσιου. Οι υπόλοιποι βουλευτές (και ευρωβουλευτές) νόμιζαν ότι θα αρχίσει η συνεδρίαση στην ώρα της και πήραν θέση από νωρίς στην αίθουσα της Γερουσίας.
»Και επειδή η συνεδρίαση αργούσε, διέκρινα αρκετούς χαριεντισμούς. Πρώτα απ’ όλα, πέραν του κυκλάμινου, ο ασπασμός του Δημήτρη Παπαδημούλη στον κ. Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να εκτίμησε αυτόν τον ασπασμό και κάθισε δίπλα στον κ. Παπαδημούλη και όχι δίπλα στον γραμματέα της ΚΟ. Ούτε λέξη για την επιστολή Κοτζιά, ούτε κουβέντα για τα μυστικά κονδύλια, ούτε στοιχήματα πότε θα αποφασίσει ο κ. Καμμένος να… ρίξει την κυβέρνηση.
»Εν συνεχεία, παρατήρησα ότι ο πλέον περιζήτητος για πηγαδάκια υπουργός δεν ήταν άλλος από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ολοι τον έψαχναν για να τον ρωτήσουν κάτι. Κυρίως για το εάν θα κοπούν ή όχι οι συντάξεις.
»Η Αννέτα Καββαδία, η Εφη Αχτσιόγλου, η Θεανώ Φωτίου κ.ά. Δεύτερος σε αναζήτηση από τους Συριζαίους ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. Πότε με τον κ. Πετρόπουλο (τον οποίο μάλιστα αγκάλιασε), πότε με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και πότε με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών Μάκη Μπαλαούρα, ο κ. Σκουρλέτης φάνηκε κι αυτός να είναι περιζήτητος. Και βεβαίως, έστω και καθυστερημένα, σημειώνω το πηγαδάκι που σχηματίστηκε ανάμεσα στην κυρία Γεροβασίλη και στον Νίκο Τόσκα (έμοιαζε με παράδοση- παραλαβή υπουργείου Προστασίας του Πολίτη).»
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
- Πάθη, αλήθειες και απομυθοποιήσεις: Οι «Γυναίκες στο Ντιβάνι» επιστρέφουν
- Μουζακίτης: «Θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή»
- ΕΕ: Η Σύνοδος Κορυφής για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει συμφωνία
- Άρτα: Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή νταλίκας που μετέφερε λάδια στην Ιονία Οδό – Εγκλωβίστηκε ο οδηγός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)









![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-125x85.jpg)





















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-315x220.jpg)













![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-6-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442