Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κανελόνια γεμιστά με πιπεριές και κολοκυθάκια

Κανελόνια γεμιστά με πιπεριές και κολοκυθάκια

Αντί για φέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατίκι Δομοκού ή ανθότυρο.

Υλικά για 4 μερίδες

1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη (για γεμιστά)
5-6 κολοκυθάκια, μέτρια
2 κ.σ. μαϊντανό ή άνηθο, ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα σκληρή, πικάντικη
16 κανελόνια
4-5 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, ψιλοκομμένες, ή 1 κουτί κονκασέ
7-8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο, τριμμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια.
Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με 4 κουταλιές ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον άνηθο ή τον μαϊντανό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε στο μείγμα τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε απαλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα λαχανικών και τα αραδιάζουμε το ένα πλάι στο άλλο σε ένα λαδωμένο ταψί.
Τα περιχύνουμε με την ντομάτα, το κρασί, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, επειδή τα τυριά είναι αλμυρά, και καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή όσο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο