Παραχώρηση ακινήτων από το υπ. Εργασίας για την 6η Μπιενάλε της Αθήνας
Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης
Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης & ΟΑΕΔ, με τίτλο «Ανάκτηση των Ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας – Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», το υπουργείο Εργασίας θα παραχωρήσει προς χρήση στην Μπιενάλε της Αθήνας κενούς χώρους του πρώην ξενοδοχείου Esperia Palace (Σταδίου 22) και του πρώην Μεγάρου ΤΣΜΕΔΕ (Κολοκοτρώνη 4).
Τα ακίνητα, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, θα φιλοξενήσουν για έξι εβδομάδες μέρος της διεθνούς έκθεσης 6η Μπιενάλε της Αθήνας ΑΝΤΙ, με τη συμμετοχή 100 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η οποία εγκαινιάζεται στις 26 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2018 υπό την επιμέλεια των Stefanie Hessler, Κωστή Σταφυλάκη και Poka-Yio (υλοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής).
«Η αναβίωση των κενών χώρων στο πλαίσιο της έκθεσης ΑΒ6, κατ’ εφαρμογή του πρόσφατου νόμου του Υπουργείου Εργασίας (4554/2018) περί παραχώρησης ακινήτων για πολιτιστικές και λοιπές χρήσεις, καθώς και οι πρόσφατα δημοσιευμένες προκηρύξεις των πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκμίσθωση των ξενοδοχείων Esperia Palace και Ζαλοκώστα 7-9, συμβάλλουν στην αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, αποδίδοντας κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, ενώ διατηρούν το σεβασμό στον χαρακτήρα των ακινήτων» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)

























![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)

![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442