Τι είπε ο Ερντογάν για το αεροπλάνο που δώρισε ο εμίρης του Κατάρ
Ο Ερντογάν δήλωσε πως ο εμίρης του Κατάρ δώρισε το αεροπλάνο, για το οποίο είπε ότι η αξία του είναι περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια, στο τουρκικό κράτους αφού άκουσε πως η Τουρκία είχε εκφράσει ενδιαφέρον να το αγοράσει
Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίσθηκε την απόφασή του να δεχθεί ένα πολυτελές αεροπλάνο από το Κατάρ σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας λέγοντας πως ήταν δώρο και δεν αγοράσθηκε και πως δωρίσθηκε στο τουρκικό κράτους και όχι στον ίδιο προσωπικά.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα πως ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι έδωσε στον Ερντογάν το αεροπλάνο, για το οποίο τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως είναι ένα Boeing 747, προκαλώντας επικρίσεις από την τουρκική αντιπολίτευση.
Ένας βουλευτής από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, ο Σεζγκίν Τανρίκουλου, είχε εκφράσει την ανησυχία ότι το αεροπλάνο μάλλον αγοράσθηκε και δεν δωρίσθηκε, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία βρίσκεται σε οικονομική κρίση, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.
Το αεροπλάνο, το οποίο μεταφέρει κανονικά 400 ανθρώπους, μετατράπηκε ώστε να έχει μόνο 76 επιβαίνοντες, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ο Ερντογάν δήλωσε πως ο εμίρης του Κατάρ δώρισε το αεροπλάνο, για το οποίο είπε ότι η αξία του είναι περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια, στο τουρκικό κράτους αφού άκουσε πως η Τουρκία είχε εκφράσει ενδιαφέρον να το αγοράσει.
«Είπε, ‘Δεν θα πάρω χρήματα από την Τουρκία. Το δίνω ως δώρο στην Τουρκία», είπε στους δημοσιογράφους ο Ερντογάν κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν το σαββατοκύριακο.
Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως το αεροπλάνο ξαναβάφεται και μόλις τελειώσει «θα ταξιδεύουμε μ’ αυτό. Όμως θα εισέρχεσθε στο αεροπλάνο της Δημοκρατίας της Τουρκίας και όχι στο δικό μου αεροπλάνο».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας