Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Η τσεχική φίρμα έχει ήδη γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να ακολουθήσει μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση στο μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Rapid με στόχο διπλάσιες πωλήσεις και μια πολύ πιο έντονη παρουσία στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback.

Υπό αυτό το σκεπτικό, το μικρομεσαίο μοντέλο της Skoda δεν θα λειτουργήσει ως διάδοχος του Rapid αλλά ως ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, με «εξολοκλήρου νέου σχεδίαση και εντελώς νέα τεχνολογία», όπως έχει επισημάνει κατά το πρόσφατο παρελθόν ο Alain Favey, επικεφαλής πωλήσεων και marketing της τσεχικής φίρμας τα οποία θα υπογραμμίσει και με ένα νέο –άγνωστο ακόμα – όνομα.

Ήδη η Skoda έχει δώσει τα πρώτα σχεδιαστικά δείγματα γραφής του νέου μικρομεσαίου της μοντέλου μέσω των σκίτσων του Vision RS Concept, του πρωτότυπου που θα παρουσιάσει στην προσεχή διεθνή έκθεση του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου, ως προπομπό του νέου της μικρομεσαίου μοντέλου.

Skoda Vision RS Concept

Αν και ομολογουμένως το παραπάνω πρωτότυπο αποτελεί περισσότερο μια καλλιτεχνική απεικόνιση των προθέσεων της Skoda για το «νέο» Rapid, δεν ισχύει το ίδιο και για την νέα του εμφάνιση του από τα πεδία δοκιμών.

Παρόλο που το σύνολο των επιφανειών του καλύπτεται από επιμελές καμουφλάζ που δεν αφήνει περιθώρια συμπερασμάτων σε ό,τι αφορά τα επιμέρους στοιχεία της σχεδίασης, δείχνει να επαληθεύει τις μέχρι τώρα πληροφορίες για την «υβριδική» σχεδίαση του νέου μοντέλου ως ενός hatchback με station wagon αρετές σε ό,τι αφορά την προσφερόμενη πρακτικότητα.

Όπως και να έχει με την σχεδίαση, αφετηρία για το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της Skoda θα αποτελέσει μια νέα αρχιτεκτονική η οποία θα συνδυαστεί με νέας τεχνολογίας κινητήρες οι οποίοι αναμένεται να ξεκινούν από τον τρικύλινδρο 1,0 λίτρου που εφοδιάζει και το νέο Polo σε εκδοχές ισχύος από 90 έως 115 ίππους ενώ το παρών στις επιλογές βενζίνης αναμένεται να δώσει και ο νέος κινητήρας 1,5 λίτρου απόδοσης 150 ίππων. Την γκάμα αναμένεται να συμπληρώσει το diesel μοτέρ των 1,6 λίτρων σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος.

Εκτός από τα παραπάνω ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί σε επίπεδο ευφυών τεχνολογικών λύσεων και εξοπλισμού με το νέο Rapid να αναλαμβάνει να συστήσει το νέας γενιάς infotainment της Skoda καθώς και μια βελτιωμένη σειρά συστημάτων άνεσης, υποβοήθησης και ασφάλειας.

Γράψτε το σχόλιο σας