Υπέρ της απαγόρευσης της οπλοκατοχής η πλειοψηφία των Καναδών
Οι φωνές υπέρ της επιβολής ελέγχων στην οπλοκατοχή πολλαπλασιάστηκαν μετά την επίθεση που σημειώθηκε στα τέλη Ιουλίου στο Τορόντο
Υπέρ της απαγόρευσης των μικρών πυροβόλων όπλων τάσσονται στην πλειονότητά τους οι Καναδοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, με αφορμή τα μέτρα που θέλει να λάβει η κυβέρνηση για να αποτρέψει την επανάληψη βίαιων επεισοδίων με πυροβολισμούς.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Nanos για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου CTV και σύμφωνα με αυτή σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 48%) θα στήριζε μια τέτοια πρόταση της κυβέρνησης. Άλλο ένα 19% δήλωσε ότι βλέπει την απαγόρευση «μάλλον θετικά», αρκεί να εξαιρεθούν οι αστυνομικοί και όσοι είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια.
Ωστόσο ένα ποσοστό του 31% διαφωνεί με την απαγόρευση, ενώ στη γαλλόφωνη επαρχία του Κεμπέκ υπέρ της απαγόρευσης τάσσεται το 77% των κατοίκων. Μικρότερο είναι το ποσοστό που στηρίζει την πρόταση στον δυτικό Καναδά, φτάνοντας το 55%.
Οι φωνές υπέρ της επιβολής ελέγχων στην οπλοκατοχή πολλαπλασιάστηκαν μετά την επίθεση που σημειώθηκε στα τέλη Ιουλίου στο Τορόντο, τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, όπου ένας 29χρονος άνδρας σκότωσε μια γυναίκα και ένα κοριτσάκι και τραυμάτισε άλλους 13 ανθρώπους. Από τις αρχές του έτους μόνο στο Τορόντο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 270 επεισόδια με πυροβολισμούς.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο σε διάφορες επιθέσεις στην πόλη και τα προάστιά της σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με την εφημερίδα Toronto Star. Τον Αύγουστο ένας άνδρας σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικούς στο Φρέντρικτον, στον ανατολικό Καναδά.
Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ζήτησε από την κυβέρνησή του να εξετάσει το ενδεχόμενο της πλήρους απαγόρευσης κατοχής μικρών πυροβόλων αλλά και τουφεκιών στον Καναδά.
Σημειώνεται ότι, η δημοσκόπηση του Nanos διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ερωτηθέντων και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο 3,1%.
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
- ΟΠΕΚΕΠΕ 2: Παραιτούνται από την βουλευτική ασυλία τους Τσιάρας και Κεφαλογιάννης
- Η Χαμάς απορρίπτει τις εκκλήσεις για αφοπλισμό της αν δεν τηρήσει το Ισραήλ τις δεσμεύσεις του
- LIVE: Ίντερ – Ρόμα
- Λουτσέσκου: Αναχωρεί άμεσα για τη Ρουμανία λόγω της υγείας του πατέρα του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442