Γνωμάτευση προσώπου επιλογής του υπ.Δικαιοσύνης οδήγησε στην αποφυλάκιση του Φλώρου
Ο ίδιος γιατρός είχε δώσει θετική γνωμάτευση και για την κυρία Βίκυ Σταμάτη
Η ψυχιατρική γνωμάτευση, προ τριών μηνών, του Διευθυντή της Β΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Αττικόν κ. Αθανάσιου Δουζένη, που είχε τους τελευταίους μήνες -μετά από κυβερνητική επιλογή- εποπτικό ρόλο στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, ήταν αυτή που είχε καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία αποφυλάκισης του κατηγορούμενου για την υπόθεση Energa Άρη Φλώρου.
Ο κ. Δουζένης είχε στο παρελθόν προχωρήσει και σε ψυχιατρική γνωμάτευση για την κυρία Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του καταδικασθέντα υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου ότι «έπασχε από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ότι η κατάστασή της έχει πλέον επιβαρυνθεί με κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή της».
Μάλιστα η επιλογή του κ. Δουζένη να έχει κύριο ρόλο στα δρώμενα του Ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού, ύστερα από εντολή στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης, είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις υπευθύνων των φυλακών αλλά και σωφρονιστικών υπαλλήλων που ζητούσαν την υπαγωγή στο ΕΣΥ, σύμφωνα με προηγούμενη νομοθετική πρόβλεψη. Με τον ίδιο να μιλά για ένα σημαντικό επιστημονικό και όχι μόνο έργο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο Αρης Φλώρος που είχε προσδιορισθεί ως κρατούμενος των φυλακών Χαλκίδας, στις 13 Φεβρουαρίου 2017 είχε μεταφερθεί στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού όπου είχε παραμείνει έως τις 29 Ιανουαρίου 2018 οπότε και με εισήγηση άλλου ψυχιάτρου, μεταφέρθηκε εκ νέου στις φυλακές Χαλκίδας.
- Ο Τζαφάρ Τζάκσον για τον «μυστικό» ρόλο του ως Μάικλ Τζάκσον
- Ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει από τη Μ. Τρίτη τις άδειες οδήγησης – Ποιοι εξαιρούνται
- Ξανά στους δρόμους οι αγρότες – Με τρακτέρ και αγροτικά ΙΧ στην Ε-65
- Αποκαλύψεις Ντεσάμπ για τους Εμπαπέ, Ντεμπελέ και Ολίσε στα αποδυτήρια
- Φέτα: Η διαμάχη για τα Π.Ο.Π. προϊόντα επιδεινώνει τους δεσμούς των ΗΠΑ με την Ευρώπη
- Greek 2026 Summer Tourism Season Off to Strong Start, Early Bookings Surge
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442