Επιχείρηση με… κωδικό «Σώστε τον Αλέξη»
Έχει αρχίσει κατακαλόκαιρα και πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον έως τις 8 Σεπτεμβρίου, στη ΔΕΘ
H… επιχείρηση «Σώστε τον Αλέξη, προστατέψτε το Μαξίμου» έχει αρχίσει κατακαλόκαιρα και πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον έως τις 8 Σεπτεμβρίου, στη ΔΕΘ.
Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», αυτό λένε κάποιοι που βρίσκονται πολύ κοντά στους… «σκηνοθέτες της επιχείρησης» με σκοπό να σβήσουν, όσο γίνεται, τις πολιτικές φωτιές που άναψε η τραγωδία στο Μάτι. Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός έδωσε μία ακόμα επικοινωνιακή παράσταση με τη σύσταση της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, όμως η… αντεπίθεση θα γίνει με τον ανασχηματισμό.
Υπουργοί περνούν από την… κρησάρα
Απ’ ό,τι μου μεταφέρουν τα υπόγεια του Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας είναι ιδιαίτερα σκεπτικός με τις αλλαγές που θα κάνει και σίγουρα δεν θα είναι εν θερμώ. «Μην κάνουμε κανένα λάθος και μας γυρίσει μπούμερανγκ» λένε συνεργάτες του. Οπως τονίζουν, 12 με 15 υπουργοί και υφυπουργοί είναι «καρφωμένοι» στις καρέκλες τους (ή έτσι νομίζουν), ενώ όλοι οι υπόλοιποι περνούν από την «κρησάρα». Στόχος του Πρωθυπουργού είναι να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό που θα δίνει την αίσθηση του νέου ξεκινήματος και δεν θα είναι σαν το παιχνίδι με τις… μουσικές καρέκλες.
Εκείνο που σιγοψιθυρίζουν πάντως στα πολιτικά γραφεία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι φήμες ότι ο κ. Τσίπρας θα κινητοποιήσει τη γενιά των… 30άρηδων plus. Τη νέα φουρνιά στελεχών δηλαδή (Ζαχαριάδης, Ηλιόπουλος, Σβίγγου κ.λπ.) που εικάζεται ότι θα μπουν στην κυβέρνηση. Και κάποιοι κακεντρεχείς… μεσήλικοι και πιο πάνω λένε με νόημα: «Μόνο η ηλικία μετρά; Το μυαλό, οι σπουδές και η πείρα θα πεταχτούν στο καλάθι;».
Για κάποιους μπορεί να είναι έκπληξη, για τον κατάσκοπό μου στο Μαξίμου όχι: ο Δ. Τζανακόπουλος είναι νούμερο 2, παρά τις επικρίσεις που δέχεται με αφορμή το Μάτι. «Και στον ανασχηματισμό θα… ανασχηματιστεί μόνο αν το επιθυμεί ο ίδιος» λένε. Εκτός εάν λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον κ. Τσίπρα. Το ίδιο, μου λένε, ισχύει και για την ηγεσία της Δικαιοσύνης, το δίδυμο δηλαδή Κοντονή – Παπαγγελόπουλου, που κι αυτό θέλει να παραμείνει ως έχει.
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442