Τρέμει η γη στο Ιράν : 287 τραυματίες από σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ
Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών έπληξε το δυτικό Ιράν την Κυριακή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 287 άνθρωποι, ώρες αφότου δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στην επαρχία Χορμοζγκάν στο νότιο τμήμα της χώρας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA
Σεισμική δόνηση 5,9 βαθμών έπληξε το δυτικό Ιράν την Κυριακή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 287 άνθρωποι, μερικές μόλις ώρες αφότου δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στην επαρχία Χορμοζγκάν στο νότιο τμήμα της χώρας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Από τη σεισμική δόνηση πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ oi δύο σεισμοί που σημειώθηκαν νωρίτερα, μεγέθους 4,7 και 5,7 βαθμών, προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια σε μερικά χωριά αλλά όχι απώλειες.
Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού των 5,9 βαθμών ήταν η πόλη Ταζέ Αμπάντ, όπου καταγράφηκαν και οι περισσότεροι τραυματισμοί, ενώ στην περιοχή έχουν ήδη αποσταλεί ομάδες διάσωσης.
Ο Χουσάνγκ Μπαζβάντ, κυβερνήτης της πληγείσας επαρχίας Κερμανσάχ, είπε στο IRNA ότι οκτώ εκ των τραυματιών παραμένουν υπό νοσηλεία και οι υπόλοιποι πήραν εξιτήριο, αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.
Ο σεισμός, ο οποίος ακολουθήθηκε από μικρές μετασεισμικές δονήσεις, προκάλεσε επίσης ζημιές σε κτίρια κοντινών πόλεων, στις οποίες οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Υπενθυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο του 2017, σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο πάνω 620 ανθρώπων, καθώς και τον τραυματισμό ακόμα 12.000 στην επαρχία Κερμανσάχ.
Οι σεισμοί στο Ιράν είναι αρκετά συχνοί, με μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες να είναι αυτή του 2003 στην περιοχή Μπαμ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, όταν σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών άφησε πάνω από 26.000 νεκρούς και 30.000 τραυματίες.
Διαβάστε επίσης:
- Νέα επίθεση Τραμπ στο ΝΑΤΟ – Προς νέο γύρο συνομιλιών οδεύουν ΗΠΑ και Ιράν
- Συνταγή: Φρουτάλια
- Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
- Το ένα πράγμα που δεν κάνεις μετά το πρώτο ραντεβού
- Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ σκέπτεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442