Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Unicef επικρίνει την πρόθεση δημιουργίας ελεγχόμενων κέντρων για πρόσφυγες

Η Unicef επικρίνει την πρόθεση δημιουργίας ελεγχόμενων κέντρων για πρόσφυγες

«Ανησυχούμε ότι τα παιδιά θα τίθενται υπό κράτηση», δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ Σάρα Κρόου από τη Γενεύη μετά τη χθεσινή απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών

«Τα ελεγχόμενα κέντρα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που προβλέπει να δημιουργήσει η ΕΕ θα πρέπει να είναι ανοικτά προκειμένου να προστατεύονται τα παιδιά», προειδοποίησε σήμερα η Unicef.

«Ανησυχούμε ότι τα παιδιά θα τίθενται υπό κράτηση», δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ Σάρα Κρόου από τη Γενεύη μετά τη χθεσινή απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών.

Η Κρόου πρόσθεσε ότι η Unicef έχει επίσης ερωτήματα για τις «πλατφόρμες αποβίβασης» τις οποίες η ΕΕ προβλέπει να δημιουργήσει σε περιοχές εκτός Ευρώπης, όπως η Βόρεια Αφρική.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του επικεφαλής της γερμανικής οργάνωσης για την προστασία των προσφύγων Pro Asyl, ο οποίος χαρακτήρισε «απάνθρωπα» τα ελεγχόμενα κέντρα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

«Η φυλάκιση βασανισμένους και διωγμένους ανθρώπους (…) στην Ευρώπη είναι απάνθρωπη», τόνισε ο Γκίντερ Μπουρκχαρντ, προσθέτοντας ότι το να ζητά κανείς άσυλο σε άλλη χώρα δεν είναι έγκλημα.

«Οι ηγέτες των κρατών και των κυβερνήσεων δεν έχουν καμία συμπόνια για τους διωγμένους ανθρώπους», κατήγγειλε, περιγράφοντας τα ελεγχόμενα κέντρα ως «καταυλισμούς απελπισμένων».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024