Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο Αρτέμης Σώρρας
Μετά τη σύλληψή του στον Αλιμο
Ενώπιον του ανακριτή, που χειρίζεται τη δικογραφία για τη δράση της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», οδηγήθηκε ο Αρτέμης Σώρρας που παρέμενε για περισσότερο από έναν χρόνο καταζητούμενος και συνελήφθη χθες στον Αλιμο.
Ο ιδρυτής της οργάνωσης οδηγήθηκε αρχικά στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του τον Μάρτιο του 2017 για σωρεία κακουργημάτων και ακολούθως παραπέμφθηκε στον ανακριτή της υπόθεσης. Ωστόσο σε βάρος του εκκρεμεί και άλλο ένα ένταλμα ως φυγόποινου, καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών από δικαστήριο της Πάτρας για υπεξαίρεση.
Μαζί με τον Σώρρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ο άντρας που συνελήφθη χθες μαζί του, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία, δικογραφία που θα κριθεί από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο.
Στα δικαστήρια ανέμεναν τον συλληφθέντα αρχηγό τους αρκετοί υποστηρικτές της οργάνωσης κρατώντας σημαίες, οι οποίοι σε ένδειξη αγάπης προς τον μέχρι χθες καταζητούμενο κύκλωσαν το αυτοκίνητο της αστυνομίας που τον μετέφερε τραγουδώντας ύμνους της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις»…
Υπενθυμίζεται ότι μετά από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις» έχει ασκηθεί σε βάρος του Σώρρα και συνεργατών του στον πολιτικό φορέα-ΜΚΟ ποινική δίωξη για σωρεία βαρύτατων αδικημάτων, όπως τα κακουργήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η δίωξη περιλαμβάνει επίσης και σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση κ.α
Η κ. Αυλίδου, μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, αξιολόγησε πλήθος στοιχείων για την υπόθεση της οργάνωσης, που υποστήριζε πως διαθέτει 600 δισ. ευρώ για να «σώσει τη χώρα», μεταξύ αυτών και τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος ο οποίος χαρακτήριζε τον Αρτέμη Σώρρα «φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας», ενώ παρέθετε στοιχεία για τα χρήματα που εισπράττει η ΜΚΟ από τα μέλη της. Επιπλέον η κ. Αυλίδου μελέτησε τις δικογραφίες που εκκρεμούσαν σε βάρος του Σώρρα, όπως εκείνη που είχε σχηματιστεί από Εισαγγελία της Πελοποννήσου σχετικά με την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» ώστε να πληρωθούν χρέη πολιτών από τα περίφημα χρήματα της οργάνωσης. Η κ. Δημητρίου είχε συμπεριλάβει στον φάκελο που διαβιβάστηκε για την υπόθεση της δράσης της ΜΚΟ και τα στοιχεία που είχε προσκομίσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης.
- Ο πόλεμος μπορεί να καταστήσει το Ιράν το επόμενο αποτυχημένο κράτος – Το τίμημα για την Ευρώπη θα είναι βαρύ
- Μόρβα στους σκύλους: Μια σοβαρή, αλλά προλήψιμη ασθένεια
- Οι 36 πόντοι του Φουρνιέ, το ρεκόρ καριέρας με τους Νικς και οι τρεις 30άρες στο 2026 (vids)
- Τζένιφερ Λόπεζ: Είναι «εξαδάχτυλη»; Μια φωτογραφία προκάλεσε πανικό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/3): Δράση με Champions League και τον επαναληπτικό τελικό του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ
- Έρχεται αφρικανική σκόνη από τη Λιβύη και την Αίγυπτο – Πού θα πέσουν λασποβροχές
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: Εάν υπουργός άλλης κυβέρνησης έκανε τη δήλωση του Γεωργιάδη θα είχε παραιτηθεί
- «Ξεχύθηκαν» στους δρόμους στο Μαρόκο – Οπαδοί βγήκαν για να πανηγυρίσουν το Κόπα Άφρικα (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 18.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/rafael-barquero-nu-qycrZnS0-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442