Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιχμάλωτοι στην πρωτεύουσα

Αιχμάλωτοι στην πρωτεύουσα

Επί 48 ώρες η πρωτεύουσα να μοιάζει με πόλη παραδομένη στις ορέξεις των οπαδών, τον κόσμο να φοβάται να περπατήσει στις «ευαίσθητες» περιοχές και όχι μόνο, ενώ η Αστυνομία μάταια επιχειρούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Η φωνή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, νωρίς το μεσημέρι: «Θα γίνει ο τελικός; Λέγεται ότι πάνε προς ματαίωση. Αυτό υποστηρίζεται από αρκετούς».

Το καμπανάκι του συναγερμού ήχησε για τα καλά. Ηταν , άραγε, εγκλωβισμένοι οι αρμόδιοι στο ενδεχόμενο να αποφασίσουν τη μη διεξαγωγή του αγώνα, λίγες ώρες πριν από το σφύριγμα του ισπανού ρέφερι, Μπορμπαλάν;

Οντως, τα όσα λέγονταν είχαν κάποια βάση. Μικρή, μεγάλη, ίσως δεν είναι καλή ώρα να αναλυθεί. Ωστόσο, τα τηλέφωνα είχαν πάρει (κατά το κοινώς λεγόμενο) φωτιά! Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε κάνει τις προτάσεις του τις προηγούμενες ημέρες, οι αρμόδιοι για την τάξη πήραν τα μέτρα, αλλά τίποτα δεν έδειχνε να είναι στην εντέλεια. Το σκέφτηκαν να μην γίνει το ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, μάλλον όμως μια ιδέα ξόφαλτση υπήρξε. Οι νουνεχείς κατάλαβαν το απλό: με τις ορδές των οπαδών να καταφθάνουν από παντού, η ματαίωση του σημαντικού ματς θα ισοδυναμούσε με νέα φυτιλιά. Και έτσι, πήραν το ρίσκο να διεξαχθεί ο αγώνας, να γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι, να επιχειρηθεί παντί τρόπω η αστονόμευση των φανατικών.

Δεκτά όλα αυτά, αλλά τελικά τι είδαμε το βράδι του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ; Κενές εξέδρες, τις αποκαλούμενες «νεκρές ζώνες». Οπαδούς με μάσκες full face εφοδιασμένους με τα απαραίτητα, να κόβουν το συρματόπλεγμα. Αλλους να φτάνουν μέχρι το ταρτάν. Το ξύλο να πέφτει βροχή όπου δίνεται ευκαιρία. Τα επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να είναι στην ημερήσια διάταξη. Και βέβαια, επί 48 ώρες η πρωτεύουσα να μοιάζει με πόλη παραδομένη στις ορέξεις των οπαδών, τον κόσμο να φοβάται να περπατήσει στις «ευαίσθητες» περιοχές και όχι μόνο, ενώ η Αστυνομία μάταια επιχειρούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Οχι! Τέτοιος τελικός να μας λείπει. Γιατί αποδεικνύεται ότι δεν μιλάμε για ποδοσφαιρικό ραντεβού, αλλά για πόλεμο και επιχείρηση τακτοποίησης λογαριασμών. Οταν ωριμάσουμε  και όταν διαφοροποιηθούν οι συνθήκες, τα ξαναλέμε.

ΥΓ. Υπάρχει και αγωνιστικό κομμάτι. Δεν το παραβλέπουμε. Ο ΠΑΟΚ συντριπτικά ανώτερος της ΑΕΚ, κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του ματς και πήρε το τρόπαιο με σκορ 2-0. Δικαιότατα. Γιατί όμως αυτό το τόσο ωραίο παιχνίδι να επισκιάζεται από το νοσηρό, το άρρωστο κλίμα ;

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024