Διπλή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας Καμπούλ τραυματίζοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, τόνισαν αξιωματούχοι, εν μέσω αντικρουόμενων αναφορών για τα αίτια της έκρηξης.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε απογευματινή ώρα αιχμής, καθώς πολλοί άνθρωποι αποχωρούσαν από την εργασία τους.
Σύμφωνα με το προσωπικό ασφαλείας κοντά στο σημείο της επίθεσης, δίπλα σε ένα μεγάλο τέμενος στο κέντρο της πόλης, ένας δράστης αγνώστων στοιχείων πέταξε μια χειροβομβίδα σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας, πριν τραπεί σε φυγή.
Ωστόσο, το υπουργείο Δημόσιας Υγείας τόνισε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από δύο μαγνητικές βόμβες και τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Η έκρηξη συνέβη την ημέρα που οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν την εαρινή τους επιχείρηση απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο εμμέσως τις πρόσφατες εκκλήσεις της κυβέρνησης του Αφγανιστάν για ειρηνευτικές συνομιλίες.
Την Κυριακή σχεδόν 60 πολίτες, σιίτες στην πλειονότητά τους, σκοτώθηκαν και ακόμη 120 τραυματίστηκαν από επίθεση βομβιστή-καμικάζι στην πρωτεύουσα της χώρας.
Την ευθύνη της επίθεσης αυτής ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.