Νόμιμα χαρακτήρισε ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, τα στρατιωτικά πλήγματα που κατάφεραν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία σε μια σειρά στόχους στο έδαφος της Συρίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Οι ηγέτες Γαλλίας και Ρωσίας συμφώνησαν ωστόσο στο ζήτημα του Ιράν, σημειώνοντας ότι η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης πρέπει να παραμείνει σε ισχύ, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Σημειώνεται ότι ο γάλλος πρόεδρος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, εννέα μήνες μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Παρίσι, ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Η τριήμερη επίσημη επίσκεψη θεωρείται πιθανό ότι θα δημοσιοποιήσει περισσότερες στιγμές της προσωπικής σχέσης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ανδρών.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»