Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μπήκαν στη Ντούμα οι εμπειρογνώμονες για την επίθεση με χημικά

Μπήκαν στη Ντούμα οι εμπειρογνώμονες για την επίθεση με χημικά

«Οι εμπειρογνώμονες της επιτροπής για τα χημικά όπλα μπήκαν στην Ντούμα»

Εμπειρογνώμονες του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) εισήλθαν την Τρίτη στη συριακή πόλη Ντούμα, όπως μετέδωσαν τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διεθνείς επιθεωρητές έφθασαν το σαββατοκύριακο στη Συρία για να επισκεφθούν τον τόπο της επίθεσης που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε με χημικά όπλα στην Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό.

«Οι εμπειρογνώμονες της επιτροπής για τα χημικά όπλα μπήκαν στην Ντούμα», μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις, με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, κατηγορούν το συριακό καθεστώς και τους ρώσους συμμάχους του ότι εμποδίζουν την έρευνα του ΟΑΧΟ.

Εν τω μεταξύ το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως είναι «πολύ πιθανό» να έχουν εξαφανιστεί οι αποδείξεις από το μέρος στη Συρία στο οποίο φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση με δηλητηριώδες αέριο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο