Ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ μπορεί ακόμη ν’ αποφευχθεί δήλωσε σήμερα, η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Μπριγκίτε Τσίπρις.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται στις Βρυξέλλες το Σαββατοκύριακο αυτό, θα βοηθήσουν στην πρόληψη κλιμάκωσης της έντασης στις εμπορικές σχέσεις.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει επιβάλλει δασμούς εισαγωγής 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο, ενώ δέχεται ισχυρές πιέσεις από συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η ΕΕ, αλλά και η Ιαπωνία, για μία πιο στοχευμένη εφαρμογή του μέτρου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.