Κοντά στις 5 ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και
ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research που διεξήχθη μεταξύ 13 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου  ενώ στην τρίτη θέση …
σκαρφαλώνει ο νέος πολιτικός φορέας της κεντροαριστέρας «Κίνημα
Αλλαγής». Την ίδια στιγμή πάντως, δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου
Μακεδονίας, ανεβάζει τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και κυβερνώντος κόμματος στο
12%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» , στους δείκτες -είτε της πρόθεσης ψήφου είτε της κατανομής αδιευκρίνιστης ψήφου- καταγράφεται περιορισμός της διαφοράς μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στο 4,8%. Το βασικό κυβερνητικό κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 17%, έναντι 21,8% της Νέας Δημοκρατίας. Στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων έρχεται ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς με ποσοστό 8,7%. Το ΚΚΕ διατηρεί τις δυνάμεις του, αφού έχει ποσοστό της τάξης του 5,9%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν καταφέρνουν ούτε σε αυτή τη δημοσκόπηση να εξασφαλίσουν το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή. Το ίδιο ισχύει και για την Ένωση Κεντρώων.
Πάντως, συνολικά το εκλογικό σώμα έχει υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων και αρνητικών σε συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία που φτάνει το 25,8%.

Αν δούμε τα στοιχεία ανά περιφέρεια, φαίνεται ότι η ΝΔ καταγράφει τα υψηλότερα ποσοστά στην Ήπειρο (27,6% έναντι 16,7% του ΣΥΡΙΖΑ) , σε Πελοπόννησο (26,5% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ) και σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (25,2% έναντι 16,9% ΣΥΡΙΖΑ).
Είναι ενδεικτικό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μόνο σε τρεις περιφέρειες (Ιόνιο, Δυτική Ελλάδα και Κρήτη) ενώ η ΝΔ στις υπόλοιπες 10.

Στην έρευνα, η ανεργία αναδεικνύεται ως το σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα και ακολουθούν η φτώχεια, η ποιότητα των δημόσιων παρχών υγείας και η διαφθορά στη δημόσια ζωή.

Η ταυτότητα της έρευνας

Πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 12.783 ατόμων και στις 13 περιφέρειες της χώρας από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου με τη χρήση προσωπικών, τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνεντεύξεων.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας