Χωρίς μεγάλο ζευγάρι η φάση των «16» του Κυπέλλου
Ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος ήταν οι κερδισμένοι της κλήρωσης της φάσης των «16» στο Κύπελλο Ελλάδος, αφού τους... έτυχαν ομάδες από τη Football League. Ο «δικέφαλος» του Βορρά κληρώθηκε με τα Τρίκαλα, ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης με τον ΟΦΗ. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον Πλατανιά, ο Παναθηναϊκός με τη Λαμία, ο Αστέρας Τρίπολης με τον Ατρόμητο, ο Λεβαδειακός με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό και η Λάρισα με τη Ξάνθη.
Με δεδομένο ότι βάσει της προκύρηξης στην φάση των 16 του κυπέλλου θα υπήρχαν «ισχυροί» και «αδύναμοι» κατά την διάρκεια της κλήρωσης, το συμπέρασμα που προκύπτει από την διαδικασία, είναι πως ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος είναι οι «ευνοημένοι».
Κι αυτό, γιατί είναι οι δύο ομάδες που κληρώθηκαν με τους εκπροσώπους της Football League, καθώς ο ΠΑΟΚ έχοντας πλεονέκτημα έδρας θα παίξει με τα Τρίκαλα και οι «κυανέρυθροι» θα αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ, που έχει το δεύτερο ματς στο Ηράκλειο.
Σε θεωρητικό -αλλά και ουσιαστικό- επίπεδο, τόσο ο «δικέφαλος του βορρά», όσο και ο Πανιώνιος, έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα για το εισιτήριο των 8, κάτι που ισχύει επίσης, για τον Ολυμπιακό που αναμένεται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πλατανιά και την ΑΕΚ απέναντι στον φιλόδοξο Παναιτωλικό.
Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης -κυρίως επειδή η ρεβάνς θα γίνει στην Λεωφόρο- έχει ο Παναθηναϊκός που κληρώθηκε με την Λαμία, ενώ εξαιρετικά αμφίρροπες αναμένονται οι αναμετρήσεις Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος, Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ-Ξάνθη.
Συνοπτικά το πρόγραμμα, έχει ως εξής:
Πλατανιάς-Ολυμπιακός
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα
Λαμία-Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός-ΑΕΚ
Τρίκαλα-ΠΑΟΚ
Πανιώνιος-ΟΦΗ
Λάρισα-Ξάνθη
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο 19-21 Δεκεμβρίου 2017 και οι ρεβάνς από τις 9 μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2018.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι ενεργειακές προκλήσεις της ραγδαίας ανάπτυξης των data centers
- Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Τα… χρειάστηκε αλλά έκανε το «διπλό» η «Βασίλισσα»
- Οι ελίτ αδικίες των Γερμανών ρέφερι κατά του Ολυμπιακού
- FWD Greece: Ρεκόρ επενδύσεων και νέα δυναμική το 2025 για τις ελληνικές startups
- Το «ξεγύμνωμα» του Γιαμπλόνσκι μέσω Ισπανίας (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 15.12.2025]
- Μπολόνια – Γιουβέντους 0-1: Δύσκολη νίκη για τη «Μεγάλη Κυρία»
- Γκολ και highlights από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 15.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/youcef-boukhatem-r5KZ_UAvUe8-unsplash-315x220.jpg)



















































![Γιατί η εξυπηρέτηση είναι στρατηγική επένδυση [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/blake-wisz-GFrBMipOd_E-unsplash-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442