
Άναψαν τα αίματα μεταξύ στελεχών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διαδικασία εγγραφής στα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης.
Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διαδικασία εγγραφής στα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης.
Η διαδικασία ξεκίνησε χθες Δευτέρα εν μέσω έντασης στην έδρα της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, στη Μιχαήλ Καλού 6. Η κατάσταση φαίνεται πως ξέφυγε και οι λεκτικοί προπηλακισμοί αρχικά εξελίχθηκαν στη συνέχεια σε χειροδικίες, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ένα άτομο διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Από το μεσημέρι της Τρίτης, όταν επιχειρήθηκε να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία εγγραφής μελών στο μητρώο της οργάνωσης νέων της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, άρχισαν και πάλι διαπληκτισμοί ανάμεσα σε περίπου 50 άτομα και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής εντός του κτηρίου, με αποτέλεσμα να επέμβει η Αστυνομία.
Πριν από δύο μήνες, τον προηγούμενο Δεκέμβριο, είχαν σημειωθεί επεισόδια στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, που κατέληξαν σε «διαγραφές» στη «γαλάζια» νεολαία. Μετά τη διάλυση και επανασύσταση της ΟΝΝΕΔ έχουν δημιουργηθεί δύο συγκρουόμενα στρατόπεδα στη νεολαία της παράταξης στη συμπρωτεύουσα.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με σχετική ανακοίνωση, είχε γνωστοποιήσει ότι τα μητρώα μελών της στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν εκ του μηδενός. Στην ανακοίνωσή της η κεντρική διοίκηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων ανέφερε ότι τα μητρώα μελών της οργάνωσης θα ήταν ανοιχτά από χτες μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και την επόμενη εβδομάδα Τρίτη και Τετάρτη. Στην ίδια ανακοίνωση προβλεπόταν ότι «την εποπτεία των εγγραφών θα αναλάβει η Διοικούσα Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης» και ότι «για τη διεξαγωγή των εγγραφών εφαρμόζονται οι διατάξεις του Καταστατικού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων σε συνδυασμό με την παρούσα. Για την εγγραφή είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής και ακαδημαϊκής ταυτότητας».
Από τη διαδικασία εγγραφής εξαιρέθηκαν όσοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα και έχουν διαγραφεί από τα μητρώα της ΟΝΝΕΔ ή και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το συνέδριο επανίδρυσης και μετά.
«Αφού δημιουργηθούν τα νέα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης και ολοκληρωθούν όλες οι αναγκαίες για την οριστικοποίησή τους διαδικασίες, θα εκδοθεί νέα εγκύκλιος για την εκλογή Συμβουλίων Σχολών και εκλεκτόρων για την Γραμματεία Πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, Γιάννης Αναστασόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442