Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπερδιπλάσιος ο αριθμός των ανήλικων προσφύγων στην Ιταλία το 2016

Υπερδιπλάσιος ο αριθμός των ανήλικων προσφύγων στην Ιταλία το 2016

Ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων που καταφθάνουν με πλοιάρια στην Ιταλία υπερδιπλασιάστηκε το 2016 συγκριτικά με το προηγούμενο έτος σύμφωνα με την Unicef, η οποία εκπέμπει σήμα κινδύνου αναφέροντας ότι αυτή η «ανησυχητική τάση» εκθέτει χιλιάδες παιδιά στον κίνδυνο εκμετάλλευσης. Περίπου 25.800 ασυνόδευτοι ανήλικοι διέπλευσαν την Μεσόγειο με προορισμό τις ακτές της Ιταλίας το 2016.

Ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων που καταφθάνουν με πλοιάρια στην Ιταλία υπερδιπλασιάστηκε το 2016 συγκριτικά με το προηγούμενο έτος σύμφωνα με την Unicef, η οποία εκπέμπει σήμα κινδύνου αναφέροντας ότι αυτή η «ανησυχητική τάση» εκθέτει χιλιάδες παιδιά στον κίνδυνο εκμετάλλευσης.

Περίπου 25.800 ασυνόδευτοι ανήλικοι διέπλευσαν την Μεσόγειο με προορισμό τις ακτές της Ιταλίας το 2016, ανέφερε η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών με την πλειοψηφία αυτών των παιδιών να προέρχονται από την Ερυθραία, την Αίγυπτο, την Γκάμπια και την Νιγηρία.

Ενώ τα περισσότερα από τα προσφυγόπουλα είναι έφηβα αγόρια, η Unicef υπογράμμισε πως ένας αυξανόμενος αριθμός κοριτσιών πραγματοποιεί επίσης το επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι και εκτίθεται στον κίνδυνο σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

«Αυτοί οι αριθμοί υποδεικνύουν μία ανησυχητική τάση ενός αυξανόμενου αριθμού ιδιαίτερα ευάλωτων παιδιών που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους για να φτάσουν στην Ευρώπη» τόνισε ο Λούτσιο Μελάντρι, διευθυντής της UNICEF για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

«Τα υπάρχοντα εφαρμοζόμενα συστήματα δεν προστατεύουν αυτά τα παιδιά που βρίσκονται ολομόναχα σε ένα εντελώς ανοίκειο περιβάλλον. Επειδή βρίσκονται σε μετακίνηση, χρειάζεται μια συντονισμένη απάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή» σημείωσε ο Μελάντρι.

Τον περασμένο χρόνο 181.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως από την Αφρική έφτασαν με πλοιάρια στις ακτές της Ιταλίας. Η πλειοψηφία πλήρωσε διακινητές από την Λιβύη για να πραγματοποιήσει το ταξίδι.

Από την έναρξη του 2017, το πρόγραμμα για τον εντοπισμό αγνοούμενων προσφύγων που θέσπισε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) κατέγραψε 11 θανάτους προσφύγων στην Μεσόγειο, ανάμεσα τους τέσσερις που πέθαναν από υποθερμία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024