Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε να δεχθεί το δώρο της ιαπωνικής κυβέρνησης, έναν αρσενικό σκύλο Ακίτα που θα ζευγάρωνε με την Γιούμε, τον σκύλο που η Ιαπωνία είχε δωρίσει στον ρώσο ηγέτη το 2012.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε να δεχθεί το δώρο της ιαπωνικής κυβέρνησης, έναν αρσενικό σκύλο Ακίτα που θα ζευγάρωνε με την Γιούμε, τον σκύλο που η Ιαπωνία είχε δωρίσει στον ρώσο ηγέτη το 2012.
Ιάπωνας βουλευτής είπε ότι ο Πούτιν απέρριψε το δώρο. «Δυστυχώς, μάθαμε τα νέα από τους εταίρους μας και οι ελπίδες να δωρίσουμε έναν γαμπρό χάθηκαν» σημειώνει σε ανάρτηση ο βουλευτής Κόιτσι Χαγκιούντα.
Εάν το αίτημα της Ιαπωνίας γινόταν δεκτό, το Ακίτα θα δινόταν ως δώρο στον Πούτιν στη διάρκεια της επίσκεψης του ρώσου προέδρου στην Ιαπωνία.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαθέτει, επίσης, έναν ποιμενικό, τον Μπάφι, τον οποίο του έκανε δώρο ο βούλγαρος πρωθυπουργός το 2010.
Το λαμπραντόρ του Πούτιν, η Κόνι, πέθανε το 2014. Ο Πούτιν είχε πάρει μαζί του την Κόνι σε μία συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία φοβάται τα σκυλιά.
Μάλιστα, ορισμένες εφημερίδες είχαν τότε γράψει ότι είχε προχωρήσει σε αυτή την κίνηση προκειμένου να την τρομάξει. Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του το αρνήθηκε και είπε ότι μόλις κατάλαβε ότι η Άνγκελα Μέρκελ φοβάται τα σκυλιά, της ζήτησε συγγνώμη.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα