Ο Ινφαντίνο επιμένει σε Μουντιάλ των «48» και πολλών διοργανωτών
Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, του οποίου οι προεκλογικές υποσχέσεις περιλάμβαναν αύξηση των ομάδων στα τελικά του Μουντιάλ από 32 σε 40, επιμένει σ' ένα ακόμη ένα μεγαλύτερο τουρνουά, με τη συμμετοχή 48 ομάδων. Μάλιστα ο Ελβετός παράγοντας αποκάλυψε πως η μεγάλη αυτή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από αρκετές χώρες, αλλάζοντας ριζικά το «οργανόγραμμα» των παγκοσμίων κυπέλλων.
Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, του οποίου οι προεκλογικές υποσχέσεις περιλάμβαναν αύξηση των ομάδων στα τελικά του Μουντιάλ από 32 σε 40, επιμένει σ’ ένα ακόμη ένα μεγαλύτερο τουρνουά, με τη συμμετοχή 48 ομάδων.
Μάλιστα ο Ελβετός παράγοντας αποκάλυψε πως η μεγάλη αυτή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από αρκετές χώρες, αλλάζοντας ριζικά το «οργανόγραμμα» των παγκοσμίων κυπέλλων.
Ο Ινφαντίνο, από τη Σιγκαπούρη όπου βρίσκεται για το συμβούλιο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, επανέλαβε ότι οι 16 από αυτές θα αποκλειστούν μετά από μόλις ένα νοκ άουτ αγώνα και η συνέχεια της διοργάνωσης θα εξελιχθεί ως έχει τώρα, δηλαδή με 32 ομάδες σε ομίλους και στη συνέχεια μονοί νοκ άουτ αγώνες.
Ο Ινφαντίνο εξελέγη επικεφαλής της FIFA στις 26 Φεβρουαρίου αντικαθιστώντας τον Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος τιμωρήθηκε με εξαετή στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής στα κοινά του ποδοσφαίρου για παραβιάσεις του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας.
Ένα βασικό σημείο της προεκλογικής πλατφόρμας του Ινφαντίνο ήταν να αυξήσει το τουρνουά με 40 ομάδες, αλλά τελικά επιμένει, παρά τις αντιδράσεις, σ’ ένα μεγαλύτερο οργανωτικό σχήμα.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκαθάρισε πως θα γυρίσει στους πάγκους μόνο αν βρει το κατάλληλο κίνητρο και ο Άρης Betsson του Ρίτσαρντ Σιάο δείχνει ικανός να του το προσφέρει στο προσεχές μέλλον.
Αλέξανδρος Κωτάκης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας