Σκουρλέτης: Πολιτική επιτυχία της κυβέρνησης η πώληση του ΑΔΜΗΕ
Για δικαίωση των επιλογών και πολιτική επιτυχία της κυβέρνησης στο θέμα του ΑΔΜΗΕ κάνει λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή την ανάδειξη της κινεζικής εταιρείας State Grid ως πλειοψηφούντος προσφέροντος, με τίμημα 320 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 24% των μετοχών του Διαχειριστή.
Για δικαίωση των επιλογών και πολιτική επιτυχία της κυβέρνησης στο θέμα του ΑΔΜΗΕ κάνει λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή την ανάδειξη της κινεζικής εταιρείας State Grid ως πλειοψηφούντος προσφέροντος, με τίμημα 320 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 24% των μετοχών του Διαχειριστή.
Αναλυτικά στη δήλωσή του επισημαίνει τα εξής πως «η εξέλιξη της διαδικασίας δικαιώνει την επιλογή μας για το μοντέλο λειτουργίας του ΑΔΜΗΕ, το οποίο εξασφαλίζει το δημόσιο έλεγχο επί των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος, είναι υλοποιήσιμο και προσελκύει το ενδιαφέρον στρατηγικών επενδυτών».
«Είναι, επίσης» αναφέρει ο υπουργός «μια σημαντική πολιτική επιτυχία για την κυβέρνηση, η οποία επέμεινε στην σημασία του δημόσιου ελέγχου επί των δικτύων και διαπραγματεύτηκε επίμονα γι’ αυτή τη θέση της. Το τελικό αποτέλεσμα είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς, εμπεριστατωμένης και εξαντλητικής προσπάθειας των στελεχών του υπουργείου. Πριν ακόμη ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, κάποιοι χαμογελούσαν και προεξοφλούσαν την αποτυχία της. Σήμερα, το συγκεκριμένο μοντέλο του ΑΔΜΗΕ αποτελεί σημείο αναφοράς και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες που επιδιώκουν παρεμβάσεις στη διαχείριση των δικτύων τους».
«Με το συγκεκριμένο μοντέλο διαχωρισμού και λειτουργίας του ΑΔΜΗΕ, ακυρώθηκε παράλληλα ο μνημονιακός νόμος που προέβλεπε την πώληση του 66%. Δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας ενεργοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, προκειμένου η πρότασή μας να αποτύχει, ώστε να οδηγηθούμε στην πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ. Η σημερινή εξέλιξη καταδεικνύει την δική τους αποτυχία» συνεχίζει ο κ. Σκουρλέτης.
Ενώ καταλήγει, λέγοντας πως «είμαι πεπεισμένος ότι ο ΑΔΜΗΕ θα αντιμετωπίσει ενδυναμωμένος τις προκλήσεις εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας τα κρίσιμα χρόνια που έρχονται».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Allianz: Ο κόσμος χωρίς το ΝΑΤΟ – Εξετάζοντας τις πιθανότητες
- Συνταγή: Παραδοσιακή χορτόπιτα
- Συνάντηση Πούτιν με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία την Πέμπτη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Το blueberry είναι superfood (έστω κι αν δεν του φαίνεται)
- Σοβαρές παθήσεις στον εγκέφαλο προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση
- Τα μυστικά της συνταξιοδότησης για γονείς ανηλίκων
- Ο Μαγγελάνος πέρα από τον μύθο – Ήρωας, κατακτητής ή κάτι πιο σκοτεινό;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442