Δραγασάκης: Η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους
«Η ρύθμιση του χρέους είναι συνθήκη σταθερότητας για τη χώρα, οπότε προκαλούν εντύπωση όσοι επιχειρηματολογούν για το αντίθετο. Η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους, όπως άλλωστε ορίζει και η ίδια η συμφωνία. Όσοι εναντιώνονται είναι μειοψηφία» τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΕΤΕ, προσθέτοντας πως η διαδικασία της ρύθμισης είναι «κλειδί» για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, έξοδο στις αγορές και στόχους πλεονασμάτων μετά το 2018.
«Η ρύθμιση του χρέους είναι συνθήκη σταθερότητας για τη χώρα, οπότε προκαλούν εντύπωση όσοι επιχειρηματολογούν για το αντίθετο. Η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους, όπως άλλωστε ορίζει και η ίδια η συμφωνία. Όσοι εναντιώνονται είναι μειοψηφία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ, προσθέτοντας πως η διαδικασία της ρύθμισης είναι «κλειδί» για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, έξοδο στις αγορές και στόχους πλεονασμάτων μετά το 2018.
Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε «ότι η επίλυση του ζητήματος των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων με αναπτυξιακά κριτήρια θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παραγωγική οικονομία, ενώ συμπλήρωσε ότι για την κυβέρνηση, η ανάδειξη του νέου παραγωγικού υποδείγματος είναι προτεραιότητα στο εγχείρημα της εξόδου από την κρίση».
«Το στρεβλό παραγωγικό υπόδειγμα των προηγούμενων δεκαετιών ήταν όχι μόνο μέρος αλλά υπόβαθρο της κρίσης», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι από την κρατικοδίαιτη, με χρέη «μέσα» και καταθέσεις «έξω», δραστηριότητα πρέπει να μεταβούμε στην κοινωνικά υπεύθυνη/βιώσιμη επιχειρηματικότητα.
«Κράτος Δικαίου, θεσμοί που εμπιστεύονται οι πολίτες και κοινωνία όρθια είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία της αγοράς», συμπλήρωσε.
Σημείωσε, επίσης, ότι προτεραιότητα είναι η μείωση του φορολογικού βάρους, αλλά και η δίκαιη και αναλογική κατανομή του. «»Κλειδί» η πάταξη της φοροδιαφυγής», είπε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε πως «η διάζευξη «μικρό ή μεγάλο κράτος» είναι ψευδεπίγραφη», κάνοντας λόγο για «νέο μοντέλο συνεργασίας Δημοσίου, ιδιωτών και κοινωνίας των πολιτών».
Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι «ο τουρισμός στήριξε και στηρίζει την ελληνική οικονομία δείχνοντας ότι είναι εδραιωμένος σε γερές βασεις».
Στόχος για τον τουρισμό είναι η διαμόρφωση νέας συνεκτικής στρατηγικής για τον κλάδο με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως ο τουρισμός μπορεί να είναι μοχλός ανάταξης της ευρύτερης οικονομίας ως πυρήνας παραγωγικών συμπλεγμάτων και παραγωγικών διασυνδέσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χάρτης της IQAir δείχνει κακή ποιότητα του αέρα στην Αθήνα – Τα τζάκια… πήραν φωτιά
- Η UEFA συμπεριέλαβε το γκολ του Ζέλσον με την Αϊντχόφεν στα κορυφαία του Champions League για το 2025! (vid)
- Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μία… πολυάσχολη χρονιά – Πόσες χώρες βομβάρδισαν οι ΗΠΑ;
- Ο Τσάρλι Χάναμ φοβόταν ότι έκανε λάθος που δέχθηκε να υποδυθεί τον κατά συρροή δολοφόνο Εντ Γκέιν στο «Monster»
- Γουόκαπ ενόψει Παναθηναϊκού: «Μου αρέσει να παίζω στο ΟΑΚΑ, νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί την πρώτη φορά»
- Εύθραυστη η εκεχειρία στην Ερυθρά Θάλασσα
- Πέντε εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη που άλλαξαν τον κόσμο
- Κραν Μοντανά: Φωτογραφία ντοκουμέντο μέσα στο νυχτερινό κλαμπ λίγο πριν ξεσπάσει η φονική πυρκαγιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 01.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/benjamin-davies-Xhj88MexoG4-unsplash-315x220.jpg)






























![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442