Στις 4 Οκτωβρίου στις 20:00 η Δημοτική Πινακοθήκη στο Ψυχικό παρουσιάζει το έργο της σύγχρονης ελληνίδας εικαστικού Αλεξάνδρας Μυρεσιώτη με τίτλο «Eίναι αλλά δεν είναι».
Η Αλεξάνδρα Μυρεσιώτη πραγματοποιεί ένα μικρό-μεγάλο «ταξίδι» μέσα στην δική της πραγματικότητα, μέσα από «ψηφιακά θραύσματα» του εαυτού της όπως αυτά αποτυπώνονται στον καμβά.
Ζώντας σ’ ένα κόσμο όπου όλα αλλάζουν, στην πραγματικότητα όμως τίποταδεν αλλάζει, η καλλιτέχνιδα επιχειρεί να κάνει μια ελεύθερη κατάδυση στην πραγματικότητα μέσα από την ίδια. Ανασυντάσσει τις εικόνες της ζωής της και τις διαβάζει με έναν πιο ενδιαφέροντα και μυστηριώδες τρόπο.
Χρησιμοποιώντας τον εαυτό της σαν ένα μέσο καταγραφής, χτίζει αυτό που βιώνει η ίδια, αποτυπώνει την εικόνα της, την απλοποιεί σαν να επρόκειτο για μία ψηφιακή εικόνα υπολογιστή, μαζί με τις «ατέλειες» της ανθρώπινης γραφής φυσικά με κανέναν τρόπο υποκειμενική.
Στο έργο της Μυρεσιώτη δεν υπάρχουν τα όρια, τα σύνορα, ο χώρος και ο χρόνος αλλά σχέδια, προτιμήσεις, αισθήματα, σκέψεις, αποφάσεις, προθέσεις και επιθυμίες, σταθμίσεις και επιλογές, ταυτότητα και διαφορές, μέσα και σκοποί. Ένα έργο πλούσιο και δυναμικό αλλά συγχρόνως εύθραυστο , ζωντανό και απόλυτα γυναικείο.
Η έκθεση οργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του «Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού(Ο.Κ.Α.Π.Α).
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας