
Το νέο του βιβλίο παρουσιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος (live)
Στο θέατρο Αλίκη (Αμερικής 4) ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζει το βιβλίο του «Μετασχηματισμοί του κράτους και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Διδάγματα της οικονομικής κρίσης: Η ελληνική περίπτωση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ. Τη συζήτηση συντονίζει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, συγγραφέας και αρθρογράφος.
Στο θέατρο Αλίκη (Αμερικής 4) ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζει το βιβλίο του«Μετασχηματισμοί του κράτους και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Διδάγματα της οικονομικής κρίσης: Η ελληνική περίπτωση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ.Τη συζήτηση συντονίζει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, συγγραφέας και αρθρογράφος.
Προσερχόμενος στην εκδήλωση ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Στο θέμα του χρέους έχουμε υπαναχώρηση σε σχέση με αυτά που είχαμε πετύχει το 2012. Βεβαίως πιστεύω ότι, μόλις η χώρα ξαναγίνει αξιόπιστη, θα μπορέσουμε να πάρουμε αυτό που ήταν να πάρουμε με βάση τα δεδομένα του 2012 αλλά προς το παρόν μπαίνουμε σε ένα τέταρτο Μνημόνιο, σε ένα διαρκές Μνημόνιο και για πρώτη φορά έχουμε μία υπόσχεση για διευθέτηση χρέους υπό όρους και προϋποθέσεις. Αυτό δεν το εισπράττουν οι αγορές, δεν αλλάζει το κλίμα, χρειαζόμαστε κάτι πολύ πιο ριζικό, κάτι οριστικό, κάτι που να αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού. Και για να αλλάξει αυτό, πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες».
Παρατήρησε επίσης πως «ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, η χώρα αγωνίζεται να γυρίσει στο σημείο στο οποίο βρισκόταν το Δεκέμβριο του 2014. Η βλάβη που έχει προκληθεί είναι πάρα πολύ μεγάλη, στην οικονομία, στους θεσμούς, στην κοινωνία, στην αξιοπιστία της χώρας, στη δυναμική του χρέους. Κι αυτό φάνηκε στη χθεσινή απόφαση, πόσο διστακτική, πόσο αν θέλετε αρνητική είναι σε τελική ανάλυση, γιατί διατηρεί μία εκκρεμότητα. Βεβαίως πρέπει η χώρα να απελευθερωθεί από τους φραγμούς αυτούς και να ξαναβρεί την ισοτιμία της μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442