Ποιος ο λογαριασμός για τους δημοσίους υπαλλήλους στα 5,4 δισ. ευρώ
«Φως» στο πακέτο των μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ που ήδη έχει συμφωνήσει η Αθήνα με τους δανειστές, ρίχνει η έκθεση με τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν. Στην έκθεση αναφέρεται ότι περίπου 1,3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από προσαρμογές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και από αυξήσεις στη φορολογία, που αφορούν κατά βάση στα οχήματα, τα καύσιμα, τα οινοπνευματώδη και τα τσιγάρα.
«Φως» στο πακέτο των μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ που ήδη έχει συμφωνήσει η Αθήνα με τους δανειστές, ρίχνει η έκθεση με τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι περίπου 1,3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από προσαρμογές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και από αυξήσεις στη φορολογία, που αφορούν κατά βάση στα οχήματα, τα καύσιμα, τα οινοπνευματώδη και τα τσιγάρα.
Σύμφωνα με το Mega, σε ό,τι αφορά στην αναφορά σε προσαρμογές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι αυτό θα προκύψει από το «πάγωμα» προσλήψεων, με την εφαρμογή του κανόνας 1:5 και εφέτος, ενώ άλλες πηγές της κυβέρνησης μιλούσαν και για «πάγωμα» μισθολογικών προαγωγών στα Ειδικά Μισθολόγια (ένστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, γιατροί ΕΣΥ).
Στην έκθεση αναφέρεται ακόμη ότι ποσό ύψους:
- 450 εκατ. ευρώ θα προέλθει από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%
- 1,8 δισ. ευρώ από τις συντάξεις – ασφαλιστικό (φαίνεται πως παραμένει η εκκρεμότητα με την «τρύπα» των 70 εκατ. ευρώ για τις επικουρικές)
- 1,8 δισ ευρώ από τη νέα φορολογική κλίμακα και τη νέα έκτακτη εισφορά (σε ό,τι αφορά στο ύψος αφορολογήτου, στο τραπέζι υπάρχει εναλλακτική πρόταση της ελληνικής πλευράς που κατεβάζει τον πήχυ για τους φορολογούμενους που δεν έχουν παιδιά).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοβαρό επεισόδιο βίας ανηλίκων στην Πάτρα – Συνελήφθη 17χρονος
- Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Η σημασία του νερού ως θεμέλιο ζωής και η δέσμευση για τη διαφύλαξή του
- Τι είπε ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ για τα σενάρια για το μέλλον του
- Ο Κερτ Ράσελ και η Γκόλντι Χον ξεκίνησαν σχέση απλά για να περνάνε καλά
- Ο πρωθυπουργός των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και της ιστορικής ήττας: Ποιος ήταν ο Λιονέλ Ζοσπέν
- HELLO!: Κυκλοφορεί εκτάκτως αυτή την Τρίτη
- Νέα Υόρκη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη σύγκρουση με τους δύο νεκρούς – «Τα έκανα θάλασσα»
- Μεγάλη Εικόνα: Εκτάκτως τη Δευτέρα και την Τρίτη στις 00.40
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442