Χιλιάδες πρόσφυγες στη Βαυαρία, φόβοι πως οι υποδομές δεν αρκούν
Ξεπέρασαν τους 9.000 οι πρόσφυγες που έφτασαν το Σάββατο στη γερμανική Βαυαρία, με τις γερμανικές αρχές να εκτιμούν πως ο αριθμός των προσφύγων που θα έρθει όλο το Σαββατοκύριακο μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 40.000 -τμήμα του αριθμού ρεκόρ που κινείται στον βαλκανικό διάδρομο.
Ξεπέρασαν τους 9.000 οι πρόσφυγες που έφτασαν το Σάββατο στη γερμανική Βαυαρία, με τις γερμανικές αρχές να εκτιμούν πως ο αριθμός των προσφύγων που θα έρθει όλο το Σαββατοκύριακο μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 40.000 -τμήμα του αριθμού ρεκόρ που κινείται στον βαλκανικό διάδρομο.
Η τοπική κυβέρνηση στη Βαυαρία εκφράζει ανησυχίες πως οι υποδομές μπορεί να μην επαρκέσουν στο Μόναχο για την υποδοχή των προσφύγων.
Παράλληλα, η γερμανίδα καγκελάριος απορρίπτει τις επιφυλάξεις που εκφράζονται στο «αδελφό κόμμα» του βαυαρικού CSU για την στάση του Βερολίνου, οι οποίες πλέον έφτασαν να εκφράζονται μέχρι και από τον αρχηγό του, Χορστ Ζέχοφερ.
Η μικρή κάμψη του αριθμού των προσφύγων που είχαν περάσει την Παρασκευή στη Βαυαρία από την Αυστρία δεν είχε συνέχεια το Σάββατο: Μόνο μέχρι το πρωί του Σαββάτου, είχαν φτάσει από τα μεσάνυχτα 3.600 πρόσφυγες -που μέχρι το βράδυ είχαν αυξηθεί σε 9.200.
«Περιμένουμε συνολικά 10.000 συν «x» αριθμό» είπε ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Άνω Βαυαρίας Κριστόφ Χίλενμπραντ το μεσημέρι, αναφερόμενος μόνο στο Σάββατο. Την προηγουμένη, ο γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ είχε πει από την Πράγα πως αναμένονταν μέχρι 40.000 άτομα το τριήμερο.
Οι τοπικές βαυαρικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το εάν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο τιτάνιο έργο της υποδοχής των προσφύγων.
Στο Μόναχο, οι θέσεις διανυκτέρευσης φτάνουν τις 5.200 και ο ρυθμός της επαναπροώθησης προς τα υπόλοιπα μέρη της Γερμανίας κινείται με αργούς ρυθμούς. Ο Χίλεμπραντ προειδοποίησε πως ως εκ τούτου χιλιάδες μπορεί να βρεθούν μετέωροι στο Μόναχο το Σαββατοκύριακο, «και ο σιδηροδρομικός σταθμός μπορεί να γεμίσει».
Ανάλογες επιφυλάξεις εξέφρασε και ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ, λέγοντας πως δεν είναι ξεκάθαρο πού θα μείνουν όσοι φτάσουν το Σαββατοκύριακο. Ράιτερ και Χίλενμπραντ επανέλαβαν την έκκλησή τους στο Βερολίνο «να μην μείνει μόνη της η Βαυαρία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: «Ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε νέα ηγεσία στο Ιράν»
- Εκπνέει η προθεσμία για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων – Τι να κάνετε
- Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής: Οι 12 μήνες του «πλανήτη Τραμπ» και το «δόγμα» της Αθήνας
- Η πιο τρομακτική επίθεση στην Ιστορία – 100 Ρωσικά «ζόμπι» πήραν στο κυνήγι 7.000 Γερμανούς
- Λίβερπουλ – Μπέρνλι 1-1: Τέταρτο σερί ματς χωρίς «τρίποντο» οι «κόκκινοι», νίκη… Ευρώπης η Τσέλσι (2-0)
- Άγιος Παντελεήμονας: Έκρυβαν ναρκωτικά σε υδρορροή της εκκλησίας και τα διακινούσαν
- Ο Τραμπ δεν αποκλείει αποχώρηση από το ΝΑΤΟ λόγω της διαμάχης για τη Γροιλανδία – Μπορεί να το κάνει;
- Σούπερ μάρκετ: Έρχονται εξαγορές και επενδύσεις την επόμενη διετία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Γροιλανδία: Τι θα κληρονομήσει ο Τραμπ σε περίπτωση απόκτησής της [χάρτης]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_trump_greenland_panama-2-300x300.png)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442