Bloomberg: Μειώνει ο Ντράγκι τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κατά πάσα πιθανότητα θα μειώσει τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό του τετάρτου τριμήνου 2015, μεταδίδει σήμερα Πέμπτη το πρακτορείο Bloomberg. Δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει πως λόγω των χαμηλών τιμών στα εμπορεύματα και ειδικά στο πετρέλαιο, την επιβράδυνση του διεθνούς εμπορίου και της πτώσης στις μετοχικές αγορές παγκοσμίως η ΕΚΤ βλέπει πως οι αποπληθωριστικές πιέσεις αυξάνονται.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κατά πάσα πιθανότητα θα μειώσει τις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό του τετάρτου τριμήνου 2015, μεταδίδει σήμερα Πέμπτη το πρακτορείο Bloomberg.
Δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει πως λόγω των χαμηλών τιμών στα εμπορεύματα και ειδικά στο πετρέλαιο, την επιβράδυνση του διεθνούς εμπορίου και της πτώσης στις μετοχικές αγορές παγκοσμίως η ΕΚΤ βλέπει πως οι αποπληθωριστικές πιέσεις αυξάνονται.
Σημειώνεται πως τον Ιούνιο οι αναλυτές εκτίμησαν ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα είναι το 2015 στο 0,3%, θα ανέβει στο 1,5% το 2016 και στο 1,8% το 2017.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα 47 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg δεν προέβλεψαν αλλαγή στο επιτόκιο αναφοράς της ΕΚΤ (0,05%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – Ο Στρεφέτσα έκανε το 3-0 για τους πρωταθλητές (vids)
- «Είναι σαν να μας σκοτώνουν τα παιδιά» – Αγρότης λύγισε αποχαιρετώντας τα 450 πρόβατά του λόγω ευλογιάς
- Μαινόμενος Μασκ μετά το πρόστιμο 120 εκατ. ευρώ στο X: Καταργήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση
- «Αιμορραγία» στελεχών στην Apple – Μένει πίσω στην AI επανάσταση;
- Πλήρης κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τον ΟΦΗ: 2 γκολ και 18-0 τελικές (pic, vids)
- Παράνομο πορνό, χάπια στύσης, κίνδυνος απέλασης: Μπόνι Μπλου και 17 άνδρες συνελήφθησαν στο Μπαλί
- Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από την κακοκαιρία – Με λεωφορεία το Λειανοκλάδι – Λάρισα – Λειανοκλάδι
- Τα μπλόκα χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία στα δύο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442