Στις 5 Μαρτίου πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ
Την Πέμπτη, 5 Μαρτίου, σκοπεύει η κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο νόμου προβλέπει επαναπρόσληψη των απολυμένων του Ιουνίου του 2013 που το επιθυμούν και καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από την επαναλειτουργία. Το πρωί σε συνέντευξή του ο Νίκος Παππάς δήλωσε πως εξετάζεται μικρή αύξηση του ανταποδοτικού τέλους.
Την Πέμπτη, 5 Μαρτίου, σκοπεύει η κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το σχέδιο νόμου προβλέπει επαναπρόσληψη των απολυμένων του Ιουνίου του 2013 που το επιθυμούν και καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από την επαναλειτουργία. Το πρωί σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε πως εξετάζεται μικρή αύξηση του ανταποδοτικού τέλους.
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο νόμος «ρυθμίζει επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστηριακών εκκρεμοτήτων, με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων, ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στο σημερινό φορέα».
Επίσης, δημιουργείται το αναγκαίο πλαίσιο επίλυσης των ζητημάτων διαδοχής, αλλά και ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και πεπραγμένων με σκοπό την εύρυθμη και ταυτόχρονα εξορθολογισμένη λειτουργία της ΕΡΤ.
Ακόμη προβλέπεται ένα απαραίτητο ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ»: Βετεράνος των ΗΠΑ απομακρύνθηκε με τη βία από ακρόαση της Γερουσίας
- Άγιος Δημήτριος: Συνελήφθη 34χρονος με πιστόλι και 14 φυσίγγια
- Λέρος: «Με χτυπούσε κάθε μέρα, μου είχε τρυπήσει την παλάμη με κατσαβίδι» – Τι δήλωσε ο 18χρονος πατροκτόνος
- Συγκλονίζουν οι Έλληνες που επιστρέφουν από τη Μέση Ανατολή – «Φτιάξαμε μια βαλίτσα και φύγαμε»
- Μπαρτζώκας: «Σίγουροι για την Ευρωλίγκα στον Παναθηναϊκό, οπότε τι πίεση να έχουν;»
- ΣτΕ για υποκλοπές: Ζητεί τον φάκελο παρακολούθησης Κουκάκη από την ΕΥΠ – Τι λέει για την περίπτωση «καταστροφής» του
- Κυβέρνηση: Ευκαιρίες συσπείρωσης του κομματικού τους ακροατηρίου βλέπουν στην αναταραχή του πολέμου
- UEFA Champions League: Επιστρέφει στο MEGA με το μεγάλο ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442