Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Ομολογία από Βρυξέλλες: Η κρίση ρευστότητας μοχλός πίεσης προς την Αθήνα

«Η κρίση ρευστότητας χρησιμοποιείται για να πιέσει τους Έλληνες να αρχίσουν πολύ γρήγορα συζητήσεις για την αξιολόγηση και να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα - χωρίς καν να περιμένουν το τέλος Απριλίου» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης.

«Η κρίση ρευστότητας χρησιμοποιείται για να πιέσει τους Έλληνες να αρχίσουν πολύ γρήγορα συζητήσεις για την αξιολόγηση και να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα – χωρίς καν να περιμένουν το τέλος Απριλίου» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι της ευρωζώνης ελπίζουν ότι «η στενότητα της ρευστότητας θα πιέσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσει μεταρρυθμιστικά σχέδια πιο γρήγορα από την προθεσμία έως τα τέλη Απριλίου που έχει οριστεί από τους πιστωτές, ανοίγοντας το δρόμο για την αποδέσμευση κεφαλαίων».

Άλλος αξιωματούχος της ευρωζώνης εκτιμά ότι οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο