Τρις ισόβια σε Παλαιστίνιο για τη δολοφονία των Ισραηλινών εφήβων
Ισραηλινό στρατοδικείο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη καταδίκασε τον Παλαιστίνιο Χοσάμ Καουάσμεχ, μέλος της Χαμάς, σε τρις φορές ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στην απαγωγή και τη δολοφονία των τριών Ισραηλινών εφήβων τον περασμένο Ιούνιο, γεγονός που πυροδότησε κύκλο βίας ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους που κατέληξε στον πόλεμο της Γάζας.
Ισραηλινό στρατοδικείο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη καταδίκασε τον Παλαιστίνιο Χοσάμ Καουάσμεχ, μέλος της Χαμάς, σε τρις φορές ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στην απαγωγή και τη δολοφονία των τριών Ισραηλινών εφήβων τον περασμένο Ιούνιο.
Ο Χοσάμ Καουάσμεχ καταδικάσθηκε επίσης σε καταβολή αποζημίωσης 750.000 σέκελ στις οικογένειες των Ναφτάλι Φρένκελ, Εγιάλ Γιφράχ και Γκιλάντ Σαέρ, των τριών νεαρών Ισραηλινών, οι οποίοι απήχθησαν τον περασμένο Ιούνιο κοντά στη Χεβρώνα και στη συνέχεια δολοφονήθηκαν.
Η τριπλή δολοφονία προκάλεσε κλιμάκωση της βίας και κατέληξε στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι άλλοι δύο Παλαιστίνιοι που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην απαγωγή και την τριπλή δολοφονία, ο Μαρουάν Καουάσμεχ και ο Αμέρ Αμπού Εϊσέχ, σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες στις 23 Σεπτεμβρίου στη Χεβρώνα.
Ο Χοσάμ Καουάσμεχ, θείος του Μαρουάν, συνελήφθη τον Ιούλιο και παρουσιάσθηκε ως εγκέφαλος της επιχείρησης.
Η καταδικαστική απόφαση εναντίον του ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ την Τρίτη ανακοινώθηκε η ποινή που τού επιβλήθηκε.
Μετά την ανακάλυψη των σορών των τριών νεαρών Ισραηλινών στις 30 Ιουνίου, οι ισραηλινές Αρχές προχώρησαν σε ευρείες επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που οδήγησαν στη σύλληψη τουλάχιστον 2.000 ατόμων.
Το Ισραήλ κατηγόρησε το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς ότι βρίσκεται πίσω από τις απαγωγές και τις δολοφονίες. Η Χαμάς χαιρέτισε την επιχείρηση, όμως διέψευσε κάθε ανάμειξη, αν και οι τρεις Παλαιστίνιοι ήταν μέλη της.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας