Το βίντεο αποτέλεσε αδιάψευστο μάρτυρα και έτσι ο Παπίς Σισέ αποδέχθηκε την κατηγορία της βίαιης επαφής, που ισοδυναμεί με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών. Ο καλύτερος επιθετικός της Νιούκαστλ χτύπησε με αγκωνιά τον Σίμους Κόουλμαν της Εβερτον, στη νίκη (3-2) των «Ανθρακωρύχων» για τη 19η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Γεγονός που διέφυγε της αντίληψης του διαιτητή, όχι όμως και της πειθαρχικής επιτροπής της FA που εξέτασε το βίντεο και τον κάλεσε σε απολογία για βίαιη επαφή. Ο Σενεγαλέζος αποδέχθηκε την κατηγορία κι έτσι θα χάσει τους τρεις προσεχείς αγώνες της Νιούκαστλ, με τη Μπέρνλι και την Τσέλσι για το πρωτάθλημα και τη Λέστερ για το κύπελλο.
Η ‘Ίντερ συνεχίζει ακάθεκτη στη Serie A, μετά τον αποκλεισμό της από το Champions League. Οι «νερατζούρι» νίκησαν 2-0 την Τζένοα και είναι πρώτοι με 67 βαθμούς και 22 νίκες.
Ο Ηρακλής που εξασφάλισε την άνοδo στη Super League, γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς του στην Θεσσαλονίκη. Πριν την επιστροφή όμως υπήρξε στάση στα Τέμπη προκειμένου να τιμήσει τους 57 νεκρούς.