Οδηγίες ΓΛΚ για την «ιεράρχηση» των δαπανών του Προϋπολογισμού 2015
Αυστηρές οδηγίες για την κατανομή των πιστώσεων του Προϋπολογισμού 2015 έδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εστιάζοντας στις αποδοχές προσωπικού, στην πληρωμή υποχρεώσεων παρελθόντων ετών, αλλά και στην χρηματοδότηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.
Αυστηρές οδηγίες για την κατανομή των πιστώσεων του Προϋπολογισμού 2015 έδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εστιάζοντας στις αποδοχές προσωπικού, στην πληρωμή υποχρεώσεων παρελθόντων ετών, αλλά και στην χρηματοδότηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.
Απόφαση της Γενικής Διευθύντριας Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Σταυρούλας Μηλιάκου αναφέρει πως οι πιστώσεις που έχουν προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό 2015 πρέπει άμεσα να κατανεμηθούν στους επιμέρους Κωδικούς Αριθμούς Εξόδων του προϋπολογισμού κάθε φορέα και ειδικού φορέα, με απόφαση που θα πρέπει να εκδοθεί και να αναρτηθεί έως την 8η Δεκεμβρίου 2014.
Η κ. Μηλιάκου αναφέρει πως κατά την κατανομή των πιστώσεων θα πρέπει να διασφαλισθεί κατά προτεραιότητα:
- Η πληρωμή των αποδοχών του προσωπικού και η απόδοση των σχετικών εισφορών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.
- Η πληρωμή υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί κατά τα προηγούμενα έτη και παραμένουν ανεξόφλητες.
- Η πληρωμή υποχρεώσεων για τις οποίες έχουν δοθεί προεγκρίσεις τα προηγούμενα έτη.
- Η χρηματοδότηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.
- Η πληρωμή δαπανών για κοινωνική προστασία.
- Η πληρωμή ανελαστικών δαπανών που απορρέουν από νόμους ή κανονιστικές πράξεις ή συμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των υποχρεωτικών εισφορών σε διεθνείς οργανισμούς.
Θ.Κ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Καρέτσας έχει «τρελάνει» τους Ιταλούς: «Ο Βασιλιάς των ασίστ που θέλει η Μίλαν»
- Τα τελευταία λόγια της Νοέλια πριν από την ευθανασία – Οι βιασμοί, η απελπισία και η βουτιά στο κενό
- Τι σημαίνει η συμμετοχή των Χούθι στον πόλεμο – «Θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τη Διώρυγα του Σουέζ»
- Χρήστος Δάντης: Ξανά στο νοσοκομείο – Η νέα εξέλιξη στην υγεία του
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί στην τετράδα της Euroleague
- Αυτά είναι τα επτά νησιά που κρατούν τα κλειδιά του Στενού του Ορμούζ
- Όταν η ώρα δεν ακολουθεί τους κανόνες: Oι πιο παράξενες ζώνες ώρας στον κόσμο
- Δουδωνής: Ο τρόπος που θα γίνουν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 28.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniil-silantev-MrdCtp7qsrM-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442