
Επιχείρηση «φορολογική αμνηστία» για την επιστροφή κεφαλαίων στις τράπεζες
Κίνητρα για την επιστροφή κεφαλαίων στις τράπεζες θέλει να δώσει η κυβέρνηση που διαμηνύει πως δεν θα υπάρχουν «πόθεν έσχες», φορολογικοί έλεγχοι και συντελεστές 42%. Η εκτίμηση είναι στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μπορούν να επιστρέψουν κεφάλαια τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, αν δοθεί φορολογική αμνηστία.
Σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, στόχος είναι να επιστρέψουν τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες με εφάπαξ φόρο 15% ή να επενδυθούν με φορολόγηση του κεφαλαίου με συντελεστή 7,5% μια κι έξω και πλήρη φορολογική αμνηστία.
Το Μαξίμου εκτιμά πως έτσι μπορεί να πείσει τους απανταχού Ελληνες με λεφτά κρυμμένα στο εξωτερικό ή ακόμα και σε σεντούκια ή θυρίδες στο εσωτερικό, για να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε κεφάλαια τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ.
- Διαβάστε περισσότερα στα Νέα Σαββατοκύριακο
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σαμπαλένκα: «Αν παίζαμε στα πέντε σετ θα είχα περισσότερα Grand Slam!» – Τι λένε οι υπόλοιπες
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – 24ωρη απεργία κήρυξε η ΠΝΟ
- Η Ευρώπη εκτεθειμένη και ευάλωτη – Η κρίση στο Ιράν αποδεικνύει τα ρήγματα στην ενεργειακή πολιτική
- «Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων»: Η παράσταση χορού του Σπύρου Κουβαρά στο ΔΘΠ
- Μέση Ανατολή: Οι 6 Αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Κουβέιτ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Μέση Ανατολή: Επιστρέφουν στο τραπέζι επιδοτήσεις και Fuel Pass
- Γιόγκα: Επτά στάσεις χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείς από την καρέκλα σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442