Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Το Σάββατο ξεκινούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα

Το Σάββατο ξεκινούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα

Από τις 11:00 το πρωί έως αργά τη νύχτα θα διαρκέσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα το Σάββατο, ημέρα έναρξη του πατρινού καρναβαλιού. Το Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα και στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν το συγκρότημα «Μέλισσες» και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης».

Από τις 11:00 το πρωί έως αργά τη νύχτα θα διαρκέσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα το Σάββατο, ημέρα έναρξη του πατρινού καρναβαλιού.

Το Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα, συμβάλλοντας, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Δημαράς, στην τόνωση της ατμόσφαιρας και στην μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στην πόλη.

Φέτος, το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία Γεωργίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν δράσεις και στους πεζόδρομους Γεροκωστοπούλου και Παντανάσσης.

Στις εκδηλώσεις του Σαββάτου θα συμμετάσχουν το ελληνικό συγκρότημα «Μέλισσες» και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», παίζοντας ιταλικές καντσονέτες και ταραντέλες.

Σχετικά με την προετοιμασίες για την φετινή διοργάνωση του καρναβαλιού, ο κ. Δημαράς είπε: «καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια να φτιάξουμε ένα καρναβάλι χωρίς περικοπή σε καμία από τις εκδηλώσεις του, αφού προηγουμένως, δώσαμε κυριολεκτικά έναν αγώνα δρόμου για να ξεπεράσουμε τα πολλά εμπόδια και να κρατήσουμε στο ύψος του τον μεγάλο θεσμό της Πάτρας.»

Θέλοντας να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα, ο Γιάννης Δημαράς υπογράμμισε, ότι «είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το έναυσμα της μεγάλης γιορτής κόντρα στην κρίση και τα πολλά προβλήματα, το άγχος και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας».

Στην συνέχεια ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός, ότι τελετή έναρξης γίνεται από δυνάμεις της πόλης, καθώς όπως είπε, έχει βασιστεί στο ντόπιο δυναμικό και στους ανθρώπους που στηρίζουν την Πάτρα και τον πολιτισμό της.

Ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου «Καρναβάλι Πάτρας» Κωνσταντίνος Τρίγγος, ανέφερε, ότι το κόστος των εκδηλώσεων της φετινής ημέρας έναρξης θα φτάσει τα 29.000 ευρώ και στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στο καρναβαλικό εργαστήρι, αλλά και στην κοινωφελή επιχείρηση, για την διοργάνωση του καρναβαλιού.

Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης είπε, πως η αρχική ιδέα της ημέρας έναρξης του πατρινού καρναβαλιού ως ολοήμερη υπαίθρια γιορτή στο κέντρο της πόλης έχει περάσει με θετικό πρόσημο τις εξετάσεις και είναι μια ιδέα χρόνων που υλοποιήθηκε τον τελευταίο καιρό με επιτυχία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο