Πρόσωπο της χρονιάς για το Advocate της gay κοινότητας ο Φραγκίσκος
Ένα από τα πλέον γνωστά περιοδικά προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, το Advocate, ανακήρυξε τον πάπα Φραγκίσκο ως «το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στην LGBT κοινότητα το 2013». Αυτό που έκανε τη διαφορά για ένα περιοδικό, το οποίο παραδοσιακά στέκεται απέναντι στις θέσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι η δήλωση που είχε κάνει ο ποντίφικας ότι δεν είναι σε θέση να κρίνει κανέναν για τις επιλογές του.
Ένα από τα πλέον γνωστά περιοδικά προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, το Advocate, ανακήρυξε τον πάπα Φραγκίσκο ως «το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στην LGBT κοινότητα το 2013».
Αυτό που έκανε τη διαφορά για ένα περιοδικό, το οποίο παραδοσιακά στέκεται απέναντι στις θέσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι η δήλωση που είχε κάνει ο ποντίφικας ότι δεν είναι σε θέση να κρίνει κανέναν για τις επιλογές του.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος που το περιοδικό τοποθετεί τον ποντίφικα στο εξώφυλλό του, αφού στο μάγουλο του αργεντινού πάπα υπάρχει η φράση (ΝΟΗ8=no hate=όχι μίσος).
«Αν κάποιος είναι gay και αναζητά τον Θεό με καλή πίστη, ποιος είμαι εγώ να τον κρίνω» είναι η φράση του ποντίφικα.
Το περιοδικό εξηγεί χαρακτηριστικά: «ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ηγέτης 1,2 δισ. Ρωμαιοκαθολικώ σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν τρεις φορές περισσότεροι καθολικοί στον πλανήτη από κάτοικοι των ΗΠΑ. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό που λέει κάνει τη διαφορά.
» Ασφαλώς, όλοι γνωρίζουμε ότι οι καθoλικοί ηθικολογούν σε σχέση με τη θρησκεία. Έχουμε πολλές διαφωνίες για το ρόλο της γυναίκας, την αντισύλληψη και άλλα. Όμως κανένα από αυτά τα ζητήματα δεν πρέπει να μας κάνει να υποτιμούμε την ικανότητα του Πάπα να μιλά στις καρδιές και το μυαλό, να ανοίγεται στην κοινότητα των LGBT, όχι μόνο στην ΗΠΑ, αλλά παγκοσμίως.»
Υπενθυμίζεται ότι το περιοδικό Time επίσης ανέδειξε τον Πάπα πρόσωπο της χρονιάς.
«Πήρε το όνομα ενός ταπεινού Αγίου και στη συνέχεια ζήτησε μια θεραπευτική εκκλησία. Ο πρώτος μη Ευρωπαίος Πάπας εδώ και 1.200 χρόνια σκοπεύει να μεταμορφώσει ένα μέρος που μετρά την αλλαγή με τους αιώνες» γράφει το περιοδικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street
- Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με καταστροφική περιβαλλοντική μόλυνση εξαιτίας ανάκλησης – δώρο στους ρυπαντές
- Νέο βίντεο της CIA σε YouTube και X με στόχο να προσελκύσει κατασκόπους από την Κίνα
- Google: «Πάγωσε» προσωρινά η beta έκδοση του Android 17
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-0: Μυθική εμφάνιση και «αγκαλιά» με τον τελικό οι «Ροχιμπλάνκος»!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442