Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Δεν μετανιώνω για τις μεγάλες επιλογές μου» λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

«Δεν μετανιώνω για τις μεγάλες επιλογές μου» λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Υπεραμύνεται τις, όπως τις χαρακτηρίζει, «μεγάλες επιλογές» που έχει κάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και τονίζει ότι «αν είχα πράξει διαφορετικά, τώρα δεν θα ήμασταν στο ευρώ». Προσθέτει πάντως ότι «λυπάται για τις επιμέρους αποφάσεις και επιλογές».

Υπεραμύνεται τις, όπως τις χαρακτηρίζει, «μεγάλες επιλογές» που έχει κάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και τονίζει ότι «αν είχα πράξει διαφορετικά, τώρα δεν θα ήμασταν στο ευρώ».

Προσθέτει πάντως ότι «λυπάται για τις επιμέρους αποφάσεις και επιλογές», διότι, όπως υπογραμμίζει, «οι περικοπές στον δημόσιο τομέα έπρεπε να τύχουν πιο προσεκτικής εκτίμησης, η φοροδιαφυγή έπρεπε να καταπολεμηθεί πιο έγκαιρα και δεν έγινε ό,τι ήταν δυνατόν για να πεισθεί ο κόσμος ότι οι διάφορες παρεμβάσεις εμπνέονταν από την αρχή της ίσης κατανομής των βαρών».

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι «τη στιγμή που καταρτίστηκε το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, η χώρα διέθετε μηδενική αξιοπιστία λόγω του ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παρουσιάσει ψευδή στοιχεία σε ό,τι αφορά τις εισρπάξεις φόρων, το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος ήταν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι Ευρωπαίοι δεν ήταν διατεθειμένοι να δώσουν χρήματα».

Ακόμη θεωρεί ότι «το όλο σχέδιο πέτυχε διότι επέτρεψε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να μειωθεί το έλλειμμά της», αλλά σημείωσε ότι «είχε λιγότερη επιτυχία σχετικά με τη βαθιά ύφεση που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Στην ερώτηση «πώς βλέπει το μέλλον της Ελλάδας», ο πρώην υπουργός λέει ότι «έγινε σημαντική δουλειά, για παράδειγμα, στο θέμα της οικονομικής σταθεροποίησης , αλλά η ύφεση και η ανεργία είναι υψηλότερες απ’ ό,τι θα έπρεπε».

«Χάρη στις διαρθρωτικές αλλαγές θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε μια πιο ανταγωνιστική οικονομία, αλλά το τίμημα θα είναι βαρύτατο» αναφέρει, τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τους τριαντάρηδες και τους σαραντάρηδες «μια χαμένη γενιά, η οποία δεν καταφέρνει να πειστεί για το θετικό περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων, αφού βιώνει συνεχώς αρνητικές προσωπικές εμπειρίες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο