Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Έως τα τέλη Ιουνίου η πώληση των κρατικών λαχείων εκτιμά το ΤΑΙΠΕΔ

Έως τα τέλη Ιουνίου η πώληση των κρατικών λαχείων εκτιμά το ΤΑΙΠΕΔ

Έως τα τέλη Ιουνίου σκοπεύει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την πώληση των κρατικών λαχείων, ανοίγοντας τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέα Ταπραντζή. «Μέχρι τέλος του μήνα ο σκοπός είναι να το κλείσουμε» δήλωσε στο Reuters, επισημαίνοντας ότι αυτό επηρεάζει άμεσα και την πώληση του ΟΠΑΠ για τον οποίο «το χρονοδιάγραμμα είναι να μπορέσουμε να προλάβουμε να εισπράξουμε τα χρήματα φέτος για να είμαστε εντάξει με το πρόγραμμα».

Έως τα τέλη Ιουνίου σκοπεύει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την πώληση των κρατικών λαχείων, ανοίγοντας τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, είπε την Τετάρτη στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ.

Η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ στο ελληνοτσεχικό επενδυτικό σχήμα Emma Delta προς 712 εκατ. ευρώ που συμφωνήθηκε τον προηγούμενο μήνα κινδυνεύει λόγω καθυστερήσεων στην υπογραφή της 12ετούς σύμβασης παραχώρησης των κρατικών λαχείων.

«Μέχρι τέλος του μήνα ο σκοπός είναι να το κλείσουμε», δήλωσε στο Reuters ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής.

«Επειδή πάνω σε αυτό είναι και η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ που πρέπει να ολοκληρωθεί πρέπει να τελειώνουμε».

Η κοινοπραξία που έχει αναλάβει τη διαχείριση των κρατικών λαχείων περιλαμβάνει εκτός από τον ΟΠΑΠ, την Scientific Games.

Ερωτηθείς για το χρόνο πώλησης του ΟΠΑΠ, ο κ. Ταπραντζής απάντησε: «Το χρονοδιάγραμμα είναι να μπορέσουμε να προλάβουμε να εισπράξουμε τα χρήματα φέτος για να είμαστε εντάξει με το πρόγραμμα».

Αξιωματούχοι κοντά στις διαπραγματεύσεις είπαν στο Reuters ότι η Emma Delta έχει εκφράσει ανησυχίες για την προμήθεια που θα καταβάλει ο ΟΠΑΠ στους δύο συνεταίρους του για την εκτύπωση των λαχείων και άλλες τεχνολογικές υπηρεσίες, καθώς και το δικαίωμά τους να μπλοκάρουν αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της νέας εταιρίας.

Ο ΟΠΑΠ προσπαθεί να επιλύσει το ζήτημα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Η Emma Delta ελέγχεται από τον Τσέχο επενδυτή Jiri Smejc και τον Έλληνα εφοπλιστή Γιώργο Μελισσανίδη, ενώ στο επενδυτικό fund συμμετέχει και η ιταλική εταιρία Lottomatica, ο Έλληνας επιχειρηματίας Χρήστος Κοπελούζος, η τσεχική KKCG, η ρωσική ICT Group και η σλοβάκικη J&T Finance.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο