Εθελοντικό πρόγραμμα για την καταγραφή των πουλιών της Θεσσαλονίκης
Εν μέσω της αναπαραγωγικής περιόδου των πτηνών στην Ελλάδα, που διαρκεί από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ζητά από το κοινό να βοηθήσει στην καταγραφή και χαρτογράφηση των πουλιών και των φωλιών τους.
Εν μέσω της αναπαραγωγικής περιόδου των πτηνών στην Ελλάδα, που διαρκεί από τον Απρίλιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ζητά από το κοινό να βοηθήσει στην καταγραφή και χαρτογράφηση των πουλιών και των φωλιών τους.
Συμβάλλοντας σε μια προσπάθεια που συνεχίζεται εδώ και πέντε χρόνια, οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την ορνιθοπανίδα και την οικολογία της πόλης τους.
Οι ενδιαφερόμενοι οποιασδήποτε ηλικίας καλούνται να συμπληρώσουν αίτηση, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους ειδικούς της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη και να λάβουν λεπτομερείς οδηγίες.
Θα παρατηρούν πάρκα, ρεματιές, ακάλυπτους χώρους, παλιά κτήρια, στέγες, αυλές και άλλους χώρους όπου μπορεί να φωλιάζουν πουλιά. Οι ίδιες οι φωλιές μπορεί να μην είναι εύκολα ορατές, ωστόσο οι εθελοντές μπορούν να συμπεράνουν την ύπαρξή τους από τις φωνές των νεοσσών, ή βλέποντας τα πουλιά να ζευγαρώνουν και να μεταφέρουν υλικά για την κατασκευή της φωλιάς.
Τα δεδομένα θα συγκεντρωθούν σε έναν χάρτη των πουλιών της Θεσσαλονίκης που θα προβάλλεται στο Google Earth.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- «Πυρά» Τραμπ, προσευχές και αντι-show: Όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Bad Bunny
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώνεται η επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Ποιοι «επαναπατρίζονται» από ΣΥΡΙΖΑ
- Πύλος: Νεαρός ξυλοκόπησε κουρέα με γκλοπ επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα
- Ταμπόρδα: «Ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει σημείο ενός νέου ξεκινήματος»
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα
- ΗΠΑ: Μνήμες Μεγάλης Ύφεσης στην αγορά εργασίας – Ρεκόρ απολύσεων τον Γενάρη
- Χαμένη Άνοιξη: Η ισορροπία ανάμεσα στη συλλογική μνήμη και το προσωπικό τραύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442