Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου
Πέντε ταινίες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Ανάμεσά τους η πολυαναμενόμενη παρουσία του Άντονι Χόπκινς στον ρόλο του Άλφρεντ Χίτσκοκ, καθώς και το οσκαρικό Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου. Την Πέμπτη ξεκινά το 63ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου. Μάθετε περισσότερα για τη διοργάνωση.
Πέντε ταινίες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Ανάμεσά τους η πολυαναμενόμενη παρουσία του Άντονι Χόπκινς στον ρόλο του Άλφρεντ Χίτσκοκ, καθώς και το οσκαρικό Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου.
Για τις ταινίες της εβδομάδας διαβάστε περισσότερα στο Ψυχαγωγία in.gr
Χίτσκοκ
Μπορεί ο Άντονι Χόπκινς να συζητήθηκε για την ομοιότητά του με τον Άλφρεντ Χίτσκοκ, ωστόσο δεν είναι εκείνος που κλέβει την παράσταση. Η Έλεν Μίρεν με τη φινέτσα και την κομψότητά της, δίνει σάρκα και οστά στη συνεργάτιδα και σύντροφο του «μετρ του σασπένς», ερμηνεύοντας την Άλμα Ρέβιλ. Η Μίρεν κλέβει την παράσταση από έναν Χόπκινς που μοιάζει υπερβολικός μέσα στο μέικ απ του και φτάνει στα όρια της καρικατούρας. Η αναβίωση του κλασικού Χόλιγουντ και η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του «Ψυχώ», καθώς και τα μικρά σινεφίλ κλεισίματα του ματιού στις εμμονές του διάσημου σκηνοθέτη (ανάμεσά τους οι ξανθιές) παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Αντίθετα, οι «επισκέψεις» του Εντ Γκέινς και η ζήλια του κ. Χίτσκοκ θα μπορούσαν και να λείπουν.
Η ταινία που ξεκίνησε από το περσινό φεστιβάλ του Σάντανς και έφτασε μέχρι τα Όσκαρ διηγείται την ιστορία του τέλους του κόσμου μέσα από τα μάτια ενός 8χρονου κοριτσιού. Η τρυφερή ματιά της ενθουσίασε κοινό και κριτικούς. Η Κουβενζανέ Γουάλις εντυπωσιάζει με την ερμηνεία της ως Χασπάπι, ενός κοριτσιού που μεγαλώνει στη Νέα Ορλεάνη με τον κυκλοθυμικό πατέρα της. Το κορίτσι έγινε η νεότερη υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στην ιστορία του θεσμού.
Αφού έγινε εγκατέλειψε την κινηματογραφική του καριέρα για να γίνει κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ο «Άρνι» επιστρέφει στα πλατό. Στο Μη Μου Χαλάς τη Μέρα (The Last Stand) μοιάζει σαν να μην έχει περάσει ούτε μία ημέρα από τις κινηματογραφικές του δουλειές της δεκαετίας του ’80. Ο Σβαρτζενέγκερ ερμηνεύει έναν σερίφη που πρέπει να εμποδίσει τη δράση ενός βαρόνου ναρκωτικών. Ο Άρνι αναμένεται να μην αφήσει τίποτα όρθιο.
Τυπική ταινία αδικημένου άνδρα που ψάχνει να δει το δίκιο του, από αυτές που ο Λίαμ Νίσον γνωρίζει καλά πως να κάνει. Σύμφωνα με τους ξένους κριτικούς, δεν προσφέρει κάτι νέο. Μετά το θάνατο της πρώην γυναίκας του, ο Μπεν Λόγκαν (Άαρον Έκχαρτ) εγκαταλείπει την καριέρα του ως πράκτορας της CIA και αποφασίζει να μετακομίσει στην Ευρώπη για να ξεκινήσει μια νέα ζωή παρέα με την 15χρονη κόρη του. Οι παλιοί σύνδεσμοι του στην CIA τον βοηθούν και βρίσκει δουλειά ως υπεύθυνος ασφαλείας μιας πολυεθνικής στο Βέλγιο. Ένα πρωί ο Μπεν βρίσκει την εταιρία κλειστή, τους εργαζόμενους εξαφανισμένους και του στενούς του συνεργάτες δολοφονημένους.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας