Παραβιάσεις του εναερίου χώρου σε Ρόδο και Χίο από τουρκικά αεροσκάφη
Επτά τουρκικά αεροσκάφη -ανάμεσά τους τρία ναυτικής συνεργασίας- εισήλθαν την Πέμπτη στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε ισάριθμες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Επτά τουρκικά αεροσκάφη – ανάμεσα τους τρία ναυτικής συνεργασίας- εισήλθαν την Πέμπτη στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.
Καταγράφηκαν πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε ισάριθμες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τον τουρκικό σχηματισμό αποτελούσαν τέσσερα αεροσκάφη που εισήλθαν στο FIR Αθηνών βόρεια της Χίου, απ’ όπου εξήλθαν, ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας πέταξαν ανατολικά της Ρόδου.
Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Σημειώνεται ότι δύο τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απόφαση – «καταπέλτης» για τα Τέμπη: Ευθύνες του δημοσίου για την τραγωδία και αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων
- Κρήτη: Ορατή από το Διάστημα η αφρικανική σκόνη που έπνιξε το νησί – Δορυφορική εικόνα
- Τέλος από την Εθνική Ιταλίας ο Γκατούζο
- ΠΟΥ: Μεγάλη ανησυχία του ΠΟΥ για τις επιθέσεις με στόχο εγκαταστάσεις υγείας στο Ιράν
- Καθημερινό Ημερολόγιο Σούπερ Προσφορών* στην Betsson
- Γρηγόρης Λαμπράκης: Ο άξιος βαλκανιονίκης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η 77χρονη για τον θάνατο του συζύγου της – «Δεν τον σκότωσα»
- Αρνητικό και το ΝΣΚ στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442