
Μείωση των εσόδων από ΦΠΑ καταδεικνύουν στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού
Στα 10,9 δισ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό από τον φόρο εισοδήματος το δεκάμηνο του 2012. Όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη η αύξηση, σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο πέρυσι, είναι 4,4% καθώς το δεκάμηνο του 2011 τα έσοδα από φόρο εισοδήματος είχαν ανέλθει σε 10,5 δισ. ευρώ.
Στα 10,9 δισ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό από τον φόρο εισοδήματος το δεκάμηνο του 2012.
Όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη η αύξηση, σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο πέρυσι, είναι 4,4% καθώς το δεκάμηνο του 2011 τα έσοδα από φόρο εισοδήματος είχαν ανέλθει σε 10,5 δισ. ευρώ.
Από την ανάλυση των εσόδων από το φόρο εισοδήματος προκύπτει ότι το δεκάμηνο του 2012 σε σύνολο 10,9 δισ. ευρώ, τα 8,2 δισ. ευρώ είναι έσοδα από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, το 1,3 δισ. ευρώ είναι από νομικά πρόσωπα και άλλο ένα 1,3 δισ. ευρώ είναι από φόρο εισοδήματος ειδικών κατηγοριών.
Όπως προκύπτει από το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, το 2012 σημειώθηκε αύξηση 23,4% στα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων. Αντίθετα, μείωση 38,8% σημειώνουν τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος των νομικών προσώπων και μείωση 15,5% στα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος ειδικών κατηγοριών.
Επίσης, το δεκάμηνο του 2012 τα έσοδα από τους φόρους στην περιουσία ανήλθαν σε 2,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 1,9 δισ. ευρώ είναι έσοδα από το ΕΕΤΗΔΕ. Η μεταβολή σε σχέση με το δεκάμηνο του 2011 είναι 483,9%.
Το δεκάμηνο του 2012 συνολικά τα έσοδα από ΦΠΑ ανήλθαν σε 12,8 δισ. ευρώ ευρώ έναντι 14,4 δισ. ευρώ πέρυσι, σημειώνεται δηλαδή μείωση 11,1%. Από τα 12,8 δισ. ευρώ έσοδα από ΦΠΑ εφέτος, μόλις 2,1 δισ. ευρώ είναι από τον τομέα των πετρελαιοειδών με μείωση εσόδων 7,7% σε σχέση με το 2011.
Επίσης 614 εκατομμύρια ευρώ είναι από τον καπνό και διαπιστώνεται επίσης μείωση 14,7% σε σχέση με πέρυσι ενώ 10 δισ.ευρώ είναι τα λοιπά έσοδα από ΦΠΑ σημειώνοντας μείωση 11,6% σε σχέση με το 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
- Ετοιμάζεται για Premier League o Μανδάς: «Συμφωνία της Μπόρνμουθ με τη Λάτσιο»
- Ο Bad Bunny γράφει ήδη ιστορία στο φετινό Super Bowl – Και ακόμα δεν έχει ανέβει στη σκηνή του halftime show
- Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε στάβλο στην Πηνεία Ηλείας – Δεκάδες ζώα χάθηκαν
- Στις Βρυξέλλες ο Ανδρουλάκης για να συμμετάσχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
- Ο Γιώργος Λάνθιμος κόντρα στη συμμετοχή των ομάδων του Ισραήλ στην Ευρώπη (vid)
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442