Στον τελικό Ιακωβάκης, Τσιάμης αλλά και Στεφανίδη, Κυριακοπούλου
Πολύ καλές εμφανίσεις από τους Ελληνες αθλητές και στη 2η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου στο Ελσίνκι. Ο Περικλής Ιακωβάκης προκρίθηκε στον τελικό των 400μ. με χρόνο 49.83, ο Δημήτρης Τσιάμης στον τελικό του τριπλούν και οι Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασαν στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Εκτός έμεινε η Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη.
Πολύ καλές εμφανίσεις από τους Ελληνες αθλητές και στη 2η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου στο Ελσίνκι.
Ο Περικλής Ιακωβάκης προκρίθηκε στον τελικό των 400μ. με χρόνο 49.83 στον δεύτερο ημιτελικό και έτσι πήρε το ένα από τα οκτώ εισιτήρια. Πρώτος στην σειρά ήταν ο Ουκρανός Στάνισλαβ Μελίνκοφ με χρόνο 49.72.
Αντιθέτως αποκλείστηκε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος μετείχε στον πρώτο χρονικά ημιτελικό.
Παράλληλα ο Δημήτρης Τσιάμης πέρασε στον τελικό του τριπλούν. Ο Ελληνας αθλητής είχε καλύτερο άλμα στα 16.55μ., στην πρώτη του προσπάθεια (15.75μ. στη δεύτερη, ενώ η τρίτη ήταν άκυρη) και, παρότι δεν έπιασε το όριο πρόκρισης, που ήταν 16.75μ., κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη 12άδα του προκριματικού και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Ο Τσιάμης ήταν τέταρτος στο Α΄ γκρουπ και ένατος στο σύνολο.
Στον τελικό προκρίθηκαν επίσης οι Φαμπρίτσιο Ντονάτο (Ιταλία, 17.17), Κάρολ Χόφμαν (Πολωνία, 17.09), Αλιαξέι Τσάπικ (Λευκορωσία, 16.95), Σερίφ Ελ-Σερίφ (Ουκρανία, 16.91), Μομτσίλ Καραϊλίεφ (Βουλγαρία, 16.73), Γιοτσάι Χαλεβί (Ισραήλ, 16.67), Φαμπρίτσιο Σκέμπρι (Ιταλία, 16.58), Ζλάτοζαρ Ατανάσοφ (Βουλγαρία, 16.58), Αντρέας Πόλε (Γερμανία, 16.54), Ντμίτρι Πλατνίτσκι (Λευκορωσία, 16.47) και Αλεξέι Φιοντόροφ (Ρωσία, 16.43).
Στις γυναίκες…
Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου προκρίθηκαν στον τελικό του άλματος επί κοντώ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι, καθώς στον προκριματικό του αγωνίσματος πέρασαν τα 4.40μ. Το όριο πρόκρισης ήταν 4.45 μέτρα, αλλά η 12αδα του τελικού συμπληρώθηκε στα 4.40μ. με την Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη νε μένει εκτός με τα 4.35μ.
Εντυπωσιακή ήταν πάντως η αντίδραση από τις επικοντίστριες που συμμετείχαν στον προκριματικό του αγωνίσματος στην απόφαση των κριτών να συμεχίσουν τα άλματα και στα 4.45 μέτρα -που ήταν το αρχικό όριο πρόκρισης-, παρά το γεγονός ότι 11 από τις συμμετέχουσες έχουν υπερβεί τα 4.40μ και άλλες τέσσερις τα 4.35 μέτρα.
Ετσι οι 16 αθλήτριες που έχουν υπερβεί τα 4.35μ και 4.40μ, έκαναν επιδεικτικά άκυρες προσπάθειες με τον πήχυ να έχει τοποθετηθεί στα 4.45 μέτρα, εκτός από την Τσέχα, Γιρίνα Πτατσνίκοβα έκανε επιτυχημένο άλμα στα 4.45μ.
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
H Λιντς που παλεύει για τη σωτηρία της πήρε βαθμό με 0-0 από τη Μπρέντφορντ που έχασε κι άλλο έδαφος για την Ευρώπη. Εντυπωσιακή η Έβερτον, συνέτριψε με 3-0 την Τσέλσι και «βλέπει» ακόμη και «4άδα».
Ο χρυσός στο παγκόσμιο κλειστού στίβου του Τορούν Αρμάντ Ντουπλάντις μίλησε με κολακευτικά λόγια τον ασημένιο και πολύ καλό του φίλο του Εμμανουήλ Καραλή μετά την ολοκλήρωση του τελικού.
Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με ανάρτησή του απένειμε εύσημα στον αθλητή του Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του Τορούν.
Ο Εμμανουήλ Καραλής αναφέρθηκε στην επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο κλειστού του Τορούν, αποθέωσε το τιμ του και τόνισε ότι στόχος του είναι το Παγκόσμιο ρεκόρ.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας