Κοντά στην ολυμπιακή πρόκριση Παπαθανασίου και Τσότρας
Σε τροχιά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, βρίσκονται οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας με την ολοκλήρωση της δεύτερης ιστιοδρομίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Star, που φιλοξενείται στο Ιερ της Γαλλίας. Την 23η θέση με 59 βαθμούς ποινής, μετά από έξι ιστιοδρομίες, κατέχει ο Βαγγέλης Χειμώνας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατηγορίας Laser Std, που πραγματοποιείται στο Μπολτενχάγκεν της Γερμανίας.
Σε τροχιά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, βρίσκονται οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας με την ολοκλήρωση της δεύτερης ιστιοδρομίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Star, που φιλοξενείται στο Ιερ της Γαλλίας.
Μετά τις δύο πρώτες κούρσες, το ελληνικό σκάφος βρίσκεται στην 20η θέση με 45 βαθμούς ποινής, ωστόσο η Ελλάδα είναι 6η, κάτι που σημαίνει ότι υπολείπεται δύο θέσεις για να μπορέσει να πετύχει το στόχο της Ολυμπιακής πρόκρισης, δεδομένου ότι το «εισιτήριο» παίρνουν οι τέσσερις πρώτες. Προηγείται η Ισπανία (15β.) και ακολουθούν η Νέα Ζηλανδία (23β.) και η Κροατία (28β.).
Το ελληνικό σκάφος στη δεύτερη ιστιοδρομία τερμάτισε στην 6η θέση κι έτσι ανέβηκε στην 20η θέση. Ακόμη από ελληνικής πλευράς οι Γιώργος Βογιατζής/Στέλιος Κυριακίδης βρίσκονται στην 52η θέση με 102 βαθμούς ποινής.
Την 23η θέση με 59 βαθμούς ποινής, μετά από έξι ιστιοδρομίες, κατέχει ο Βαγγέλης Χειμώνας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατηγορίας Laser Std, που πραγματοποιείται στο Μπολτενχάγκεν της Γερμανίας. Ο Έλληνας ιστιοπλόος ξεκίνησε 25ος και 12ος, ενώ από την τρίτη έως και την 6η κούρσα ήταν κατά σειρά 14ος, 10ος, 16ος και 7ος. Την πρώτη θέση με οκτώ βαθμούς ποινής κατέχει ο Αυστραλός Τομ Σλίνγκσμπι, ενώ ακολουθούν ο Σουηδός Ράσμους Μιργκρεν (17β.π.) και ο Αυστριακός Αντρέας Γκέριτζερ (22β.π.).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442