Αυτοαξιολόγηση στοματικής υγείας
οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ποσοστά ατόμων που κρίνουν ως «καλή» την κατάσταση της υγείας τους είναι κατά σειρά της Αθήνας (46,4%), της Καστοριάς (40,7%) και της Θεσσαλονίκης (39,4%).
Οι ερωτήσεις ζητούσαν από τον ερωτώμενο είτε να κρίνει την κατάσταση της στοματικής του υγείας, είτε να ανακαλέσει στη μνήμη του γεγονότα σχετικά με τη δική του συμπεριφορά και πρακτική σε θέματα στοματικής υγείας (π.χ. εάν έχει πάει ποτέ σε οδοντίατρο, για πιο λόγο πήγε, εάν βουρτσίζει τα δόντια του και πόσο συχνά, κλπ). Στη συνέχεια γίνεται ανάλυση και σχολιασμός των στοιχείων από τα ερωτηματολόγια.
Συνολικά, η πλειονότητα των ερωτηθέντων έκρινε ότι η κατάσταση της στοματικής του υγείας είναι είτε «καλή» (ποσοστό 37,1%), είτε «μέτρια» 50,6% (Σχήμα 22). Ένα ποσοστό 12,3% δήλωσε ότι η κατάστασή της στοματικής του υγείας είναι «κακή». Βέβαια τα νούμερα διαφοροποιούνται ανά περιοχή, κατηγορία πληθυσμού, ηλικιακή ομάδα, φύλο, επίπεδο εκπαίδευσης κλπ. Για παράδειγμα οι περιοχές της Νάξου, Κεφαλληνίας και Έβρου εμφάνισαν τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων, που κρίνουν την κατάσταση της στοματικής τους υγείας ως «κακή». Τα σχετικά ποσοστά είναι για την Νάξο 18,8%, για την Κεφαλονιά 15,9% και για τον Έβρο 13,1%. Αντίθετα, οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ποσοστά ατόμων που κρίνουν ως «καλή» την κατάσταση της υγείας τους είναι κατά σειρά της Αθήνας (46,4%), της Καστοριάς (40,7%) και της Θεσσαλονίκης (39,4%). Από τη ανάλυση των στοιχείων προκύπτει στατιστικά σημαντική συσχέτιση μεταξύ της κατάστασης της στοματικής υγείας των ατόμων όπως τα ίδια την κρίνουν και των δεικτών στοματικής τους υγείας, όπως αυτά καταγράφηκαν από την κλινική εξέταση.

health.in.gr
- Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στο Νταβός σε λιγότερο από μία ώρα
- Πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε τρίτεκνους και πολύτεκνους σε περιφερειακό Δήμο
- Eurostat: Ένας στους τέσσερις νέους στην Ευρώπη εργάζεται ενώ σπουδάζει – Τι ισχύει στην Ελλάδα
- Προϊστορικός οργανισμός των 8 μέτρων ανήκε σε «χαμένο παρακλάδι της ζωής»
- Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου ο Τσιτσιπάς: «Ήταν άψογος στα κρίσιμα σημεία»
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση για 13 χρόνια πριν – «Καμία σχέση με τη συντονισμένη απάτη που βλέπουμε σήμερα»
- Greek Tourism on Track for Record Revenues in 2025
- Άμεση αντίδραση σε πλημμυρικά φαινόμενα στην Καλαμάτα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442