Διαδήλωση και των αγροτών στην Ιταλία του Μόντι με αίτημα τη μείωση της φορολογίας
Διαδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης οργάνωσαν μέλη των γεωργικών ενώσεων της Ιταλίας, για να καταγγείλουν τη συνεχή αύξηση των φόρων. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, «τους επόμενους μήνες, αν οι φόροι και οι τιμές των καυσίμων δεν μειωθούν κατά ουσιαστικό τρόπο, κινδυνεύουν να κλείσουν 200.000 μικρομεσαίες γεωργικές επιχειρήσεις».
Διαδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης οργάνωσαν μέλη των γεωργικών ενώσεων της Ιταλίας, για να καταγγείλουν τη συνεχή αύξηση των φόρων.
Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, η αύξηση του φόρου ακινήτων θα επιφέρει άνοδο των φορολογικών κλιμάκων για αποθήκες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, η οποία μπορεί να αγγίξει, σε αρκετές περιπτώσεις και το 500%.
Παράλληλα, τα μέλη των γεωργικών ενώσεων ζητούν τη μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης μέσω του περιορισμού του ποσοστού κέρδους που καταλήγει στα ταμεία του δημοσίου.
«Τους επόμενους μήνες, αν οι φόροι και οι τιμές των καυσίμων δεν μειωθούν κατά ουσιαστικό τρόπο, κινδυνεύουν να κλείσουν 200.000 μικρομεσαίες γεωργικές επιχειρήσεις» υποστηρίζουν.
Πολλοί σχολιαστές προσθέτουν ότι «ο βασικός αυτός τομέας, που στηρίζει και την ιταλική γαστρονομική παράδοση και τις εξαγωγές του σε όλο τον κόσμο, διέρχεται μεγάλη κρίση και σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα απορρόφησης νέων εργαζομένων».
Μια ομάδα μελών των ενώσεων Cia, Confagricoltura και Copagri, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να ξεκινήσει απεργία πείνας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι να εισακουσθούν τα κύρια αιτήματά του κλάδου, από την κυβέρνηση της Ρώμης.