
Πλήρη απελευθέρωση της κρουαζιέρας εντός 10 ημερών προανήγγειλε η Α.Διαμαντοπούλου
Tην πρώτη της επίσκεψη στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης που σχετίζονται με τη Ναυτιλία έκανε τη Δευτέρα το πρωί η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου. Μεταξύ άλλων, η υπουργός ανακοίνωσε την απελευθέρωση της κρουαζιέρας εντός 10 ημερών.
Tην πρώτη της επίσκεψη στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης που σχετίζονται με τη Ναυτιλία έκανε τη Δευτέρα το πρωί η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου. Μεταξύ άλλων, η υπουργός ανακοίνωσε την απελευθέρωση της κρουαζιέρας εντός 10 ημερών.
Η υπουργός είχε ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα από τους γγ Ναυτιλίας Ν.Λίτινα, Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Θ.Πάλλη (μέσω skype από τις ΗΠΑ), Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δ. Χαλκιώτη, καθώς και από αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου.
Η κυρία Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε κατά τη σύσκεψη ότι «σε δέκα ημέρες θα έχει απελευθερωθεί πλήρως ο τομέας της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με την ψήφιση του σχετικού νόμου».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «πρόθεση του υπουργείου σε σχέση με τα προβλήματα της ακτοπλοΐας είναι το μεταφορικό κόστος της ξηράς να ισοδυναμεί με το μεταφορικό κόστος και στη θάλασσα» και έδωσε σχετικές οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Την Παρασκευή η νέα υπουργός θα συναντηθεί με τους επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για να εξεταστούν τα θέματα που αφορούν στον ΟΛΠ και ΟΛΘ, ενώ τη Δευτέρα θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Αλιείας στις Βρυξέλλες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Φριτάτα με πατάτες και τυρί
- Η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας απέκρουσε επιδρομή drones της Ουκρανίας
- Νότιο Σουδάν: Νέα κλιμάκωση της βίας, έκκληση για πολιτική λύση και προστασία αμάχων στο ΣΑ του ΟΗΕ
- Πόση ενέργεια μας έχει απομείνει;
- Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και τα νότια, θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα
- Οικονομική ασφυξία: Το μετέωρο βήμα του συνταξιούχου με απώλειες 3,5 δισ. ευρώ φέτος
- Μετασχηματισμός ΕΛΤΑ: Σε ιδιώτες 150 «ιδιολειτουργούμενα» καταστήματα
- Κληρονομιά: Πώς μοιράζεται όταν δεν υπάρχει διαθήκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)













































![Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-1-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442