Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Νίκησε τον Άρη και στρογγυλοκάθισε στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Νίκησε τον Άρη και στρογγυλοκάθισε στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Εύκολη υπόθεση αποδείχθηκε για τον Ολυμπιακό το ματς με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» καθώς επικράτησε 3-0 και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ. Τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» σημείωσαν οι Μαρκάνο (18'), Χολέμπας με πέναλτι (45'+) και Μιραλάς (69'), ενώ στη φάση του δεύτερου γκολ αποβλήθηκε ο Σηφάκης, που ανέτρεψε τον Αμπντούν. Έτσι, έσπασε το αήττητο σερί του Άρη που διαρκούσε εννέα αγώνες, ενώ ο Ολυμπιακός μετρά έξι συνεχείς νίκες μετά την ήττα από την Ξάνθη στα «Πηγάδια».

Εύκολη υπόθεση αποδείχθηκε για τον Ολυμπιακό το ματς με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» καθώς επικράτησε 3-0 και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ. Τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» σημείωσαν οι Μαρκάνο (18΄), Χολέμπας με πέναλτι (45’+) και Μιραλάς (69′), ενώ στη φάση του δεύτερου γκολ αποβλήθηκε ο Σηφάκης, που ανέτρεψε τον Αμπντούν. Έτσι, έσπασε το αήττητο σερί του Άρη που διαρκούσε εννέα αγώνες, ενώ ο Ολυμπιακός μετρά έξι συνεχείς νίκες μετά την ήττα από την Ξάνθη στα «Πηγάδια».

Ο Ολυμπιακός άσκησε μεγάλη πίεση στον Αρη από την αρχή του αγώνα, χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του μόλις στο 30ο δευτερόλεπτο: ο Ντιόγκο απέφυγε τον Λαζαρίδη και σούταρε, ο Σηφάκης απέκρουσε και στην επαναφορά της μπάλας Μιραλάς και Αμπντούν δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από κοντά. Στο 11′ ο Τοροσίδης σέντραρε για τον Αμπντούν, που δεν έβαλε καλά το σώμα του στην κεφαλιά που επιχείρησε, αλλά στο 18′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με το τρίτο εφετινό τέρμα του Ιβάν Μαρκάνο στο πρωτάθλημα, το οποίο ο Ισπανός αμυντικός σημείωσε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ιμπαγάσα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μιραλάς βρέθηκε μόνος απέναντι στο Σηφάκη αλλά πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 23′ ο Βέλγος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά το γύρισμα του Αμπντούν, στο 28′ ο Σηφάκης επενέβη σωτήρια στο γυριστό του Μοντέστο και λίγο πριν ο Γιάχος στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός διπλασίασε: ο Αμπντούν μπήκε στην περιοχή, πέρασε το Σηφάκη που τον ανέτρεψε και αποβλήθηκε και ο Χολέμπας ευστόχησε για το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν το ρυθμό τους στο δεύτερο ημίχρονο, αφού δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο μιας και τους περιμένει η Μέταλιστ την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά και πάλι έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι. Στο 55′ ο δραστήριος Αμπντούν νικήθηκε από τον Βελλίδη, για να χάσουν οι «κίτρινοι» την πρώτη ευκαιρία τους στο 55′, με το Μέγερι να επεμβαίνει εντυπωσιακά στο σουτ του Γιαννιώτα. Δύο κεφαλιές του Σανκαρέ σε ισάριθμα «στημένα» πέρασαν άουτ (61′, 67′), για να κάνει το 3-0 ο Μιραλάς στο 69′, που πρόλαβε την έξοδο του Βελλίδη και από πλάγια αριστερά «έσκαψε» τη μπάλα από πάνω του. Στο 81′ ο Σολτάνι πλάσαρε δίπλα από το δοκάρι και κάπου εκεί, ουσιαστικά, τελείωσε ο αγώνας, αφού στο υπολειπόμενο διάστημα ουδέν αξιοσημείωτο καταγράφηκε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Γιάχος (Χίου)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 45′ Σηφάκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χολέβας, Τοροσίδης – Σανκαρέ, Καπετάνος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (62′ Μανιάτης), Μιραλάς (72′ Καζίμ-Ρίτσαρντς), Χολέμπας, Μαρκάνο, Τοροσίδης (80΄ Φετφατζίδης), Μακούν, Ντιόγκο, Αμπντούν

ΑΡΗΣ (Μανουέλ Μασάδο): Σηφάκης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Σολτάνι, Καστίγιο (45’+ Βελλίδης), Σανκαρέ, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Τσουκάνης, Πρίττας (73′ Κατίδης), Ακόστα (46′ Γιαννιώτας)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο